כידוע ישראל נמצאת בצד הרגיש והרעשני יותר במהדרות החדשות- אך למרבה הצער לא כך בנושא הקולינארי, ולמרות זאת למיטב הבנתי זהו אחד האירועים הקולינאריים היוקרתי ביותר שהיה אי פעם בישראל, ולשמחתי גם לי היה הכבוד להתארח בו. אני תקווה שאירוע כגון זה ייהפך למותג עילית בתרבות הקולינארית של מדינת ישראל.
ניחוחות התבלינים והצבעוניות העדינה והיוקרתית המתגלים לאורחים, מפתיעים אפילו את "אוהבי הגורמה" המנוסים ביותר.
הטעמים העשירים משלימים את התמונה ורומזים שלסועדים מצפה חוויה גסטרונומית ברמה אחרת,ובכך מזמינים את האורחים למסע קולינארי משכר, בשלשה חושים העין, האוזן והחך, האורחים נכנסים פנימה לעולם קסום שיצרו עבורו שני השפים המועלים שנתנו את כל הנשמה לערב מיוחד זה להנעה מעולם אחר.
השמירה על איזון נכון בין כל הגורמים, היא הגורם ההופכת את האירוע למשהו שזוכרים לזמן ארוך ימים אחרי שהוא מסתיים.
מסעדת כתית ובראש השף מאיר אדוני ארח את השף הישראלי מושיק רוט, אשר זכה השנה בכוכב מישלן השני למסעדתו Brouwerskolkje שבעיירה אוברביין בהולנד, ובציון 17 מצנפות של גו-מיו.
שיחת הערב והמוטיב המעגלי נע סביב ציר עבדותו בתחום הקולינאריה כולל שיחות אישיות. תוך חזרה על המסלול שעבר עד קבלת הכוכב השני.
קהל המוזמנים יכול לחוש את הדרך המיוחדת העדינה והעוצמתית של הקשבה פנימית שהוא השראה על בן שיחו וענה על כל הסטריאוטיפים, השיחות היו מעניינות ואנשים הנחמדים עומדו בבסיס ההנאה.
המקום מקסים, מעוצב באמת בצורה רומנטית להפליא!!! חדי עין יכולים לחוש שהשף מאיר אדוני מנסה לשחזר את הריחות והטעמים עליהם גדל, הסוד הגדול שפרט לאהבה כנה לבישול יש הקפדה על קנייה של מוצרים איכותיים וטריים, לכן האוכל נראה טוב, מושך את העין ופותח את התיאבון.
זו היתה החשיפה הראשונה לקהל בישראל של המטבח המקורי של השף רוט, ובהחלט היתה הזדמנות להשתתף בחוויה חד פעמית זו, התפריט הורכב במשותף ע"י השפים מאיר אדוני, ומושיק רוט, שהותאם במיוחד לתפריט טעימות יין, שכלל יינות לבנים ואדומים מצרפת וגרמניה, המיובאים ע"י יבואניות היין ג'יאקונדה.
למרות שהשף מושיק איננו זוכה להכרה מקצועית בארץ מסיבות שהדעת אינה יכולה להבין, קיבלנו דוגמית קטנטנה מה שנקרא לטענתי בישול של מאכלים מעוררי חשק ותאווה.
השף המעולה שלפנינו באמת לא רק מאכיל אותנו לשובע, אלא מפתה אותנו ביצירתיות המעוררות אותנו להרהר בנעימות במה שאנחנו אוכלים.
שף בדמות מושיק רוט מאד מפתיע את כל אלה הטועמים את מטעמיו, לעתים קרובות אף מעלה חיוך של עונג על שפתותינו. והטוב ביותר - לאחר ארוחה כזאת ניזכר בחיבה במשך שבוע, חודש, ואולי אפילו שנים אחדות, כמה טובה היתה ההרגשה שעורר בנו.
הארוחה נולדה במטרה להעלות את נושא הקולינרייה לתודעת הציבור הישראלי ולבסס תפיסה חדשה שיין ואוכל הינם אלמנטים מרכזיים בתרבות בילוי ואירוח.
הארוחה איפשרה חשיפה של מצרכי מזון יוצא דופן בפני קהילת הסועדים, ולמיטב הבנתי לו מן הנמנע שקיימת ציפייה אדירה של שפים ישראליים לקחת חלק פעיל בפסטיבל הקולינארי מאחר והוא משמש קרקע לימודית ומקצועית הודות למפגשים הבלתי אמצעיים עם אחד השפים היותר מצליחים באירופה. האירוע נתן הזדמנות להתבונן מקרוב ולהבין מהי הכוונה 2 כוכבי מישלן- וכן שמש קרקע מצוינת ללמידת טכניקות עבודה ורעיונות חדשים.
למסעדת כתית ובראש ולשף מאיר אדוני ניתנה ההזדמנות החד פעמית להתכבד ולהזמין קהל סועדים לארוחת טעימות מיוחדת לרגל חגיגת 3 שנים למסעדה במתחם של נווה צדק, ביום ד' 16/09/09.
זו החשיפה הראשונה לקהל בישראל של המטבח המקורי של השף רוט שהציגו הדגמות אוכל מעוררות התפעלות.
למרות שהמטבח שלו יש בו חידוש ועניין-אין הסבר מדוע בארץ קיימת התעלמות כמעט מוחלטת מן ההיבט הקולינארי שהוא מציג. בעולם הקולינאריה האירופי חותמו ניכרת היטב מה שמעיד על גדולת חזונו ופעולתו בתחום זה.
השילוב היה מהמהם,צוות השפים שמחו להציע למוזמנים להשתתף יחדיו בחוויה חד פעמית זו, בתפריט שהורכב משותף ע"י השפים מאיר אדוני ומושיק רוט, שכלל בין היתר תפריט טעימות יין שהותאם במיוחד לאירוע זה, לצד ארוחת גורמה שלא ניראת לעיתים קרובות במקומותינו.
לגימות היין זמנה מסע של חושים שחובק עולמות של מראות, צבעים, טעמים וריחות.
למיטב הבנתי היתה הנאה מלאה מיין וארוחה הדשנה.יודעי דבר יאמרו כי אנו זקוקים לחוש הראיה להבחנה בעוצמת הצבע של המנות המובחרות, לחוש השמיעה, כדי להתוודע לקצב הבעבוע ע"ג הצלחת; ולחוש הריח כדי להתבשם ממיטב הניחוחות והריחות של האוכל המובחר; ולחוש הטעם כדי ליהנות מטעמיו העשירים .
סביב החושים המפותחים התמקד עבודתם של השפים והמנות אותם הכינו. השפים הציגו את כישוריהם ויכולתם להפעיל את כל חושינו באמצעות שימוש במרכיבים מיוחדים בין היתר: סטיק קובה,פטריות לארוחה הגיעו בין היתר שפים, ייננים, בעלי יודעי דבר, חברים וסתם חובבי אוכל/ ויין.
היה זה ערב מוצלח מלאה חוויות קולינאריות, שכלל ארוחת וטעימות. טראפל, כבד אווז.
משחר נעורי השתדלתי לפתח את אנינות הטעם וחדות החיך,התלהבתי מהטעמים נטו, מבלי לדעת את המשמעות הפונטית.למרות הבורות והמבוכה של היתקלות בתולית עם שפע טעמים ונייחות מסחררי חושים,אין ספק כי חלק ניכר מאותה בתולית היתה הבתוליות של המפגש הראשון.
מהר מאד זיהיתי מאכלים חביבים במיוחד, המבוכה היתה רבה כי את שמות המאכלים אללי לא ידעתי בשפת בני המקום, ולא אחת נאלצתי להצביע ולרמוז בתנועות גוף וציורים אל מה שאני מתכוון, ובכך למדתי את רזי וסודות הקולינאריה.
כיום תענוג לדפדף בזיכרונות להתענג על מראות העבר, לפנטז את הטעמים והריחות הנודפים מארוחות שטעמתי ברחבי העולם.
הם מאשרים עבורי מחדש את היופי , החושניות, והאסטטיקה המסתתרת מאחורי כל שילוב של מנת אוכל, והעבודה היסודית שמושקעת בו.
בתפריטים, במתכונים שנשארו במחיצותיי, ניכרת ההשפעה של העולם הגדול ובמיוחד על סגנון האכילה במאה הקודמת, וכל זה באותם חוגים שיכלו להרשות זאת לעצמם. ההשפעה המרכזית נבעה מנסיעות תכופות לחו"ל, מחיפוש מוצרים משובחים של איזורים רחוקים, וארצות שונות.
http://www.catit.co.il/main_h.php
תפריט הארוחה והיינות המלווים:
Cave Yves Cuilleron
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה