יום שישי, 28 בנובמבר 2008

המציאות נוטעת תקוות


קשיי דרכנו וחיינו בדרך כלל לא "סוגה בשושנים", כלומר לא קל ונעים. קל וחומר בימים טרופים אלה. זוהי קלישאה פיוטית ארכאית שממילא מתאימה לכל יום במחוזותינו.

בימים טרופים אלה כשהעולם כולו שקוע במשבר כלכלי עמוק ובישראל מפוטרים בכל יום מאות עובדים, ומדדי השווקים הגלובליים של המניות מגיעות לשיאם חדשים. זה הדבר שהכי מתאים לי, לכתוב ולהגות.

אחת הדילמות הגדולות שצפות בימים אלה הם: מהדורת החדשות השוטפות אותנו מדי שעה, ואפשר להגדיר אותם במילה אחת "טירוף הדעות" והתוצאות הולמות בפרצופינו.

השבוע החל בנתונים לא מעודדים באשר למידת הצלחתו של המשק, וגם מבחינה ביטחונית לא חווינו עד עצם היום את נחת. ובהמשך התבשרנו על שהתקשורת דואגת לעזור לו עם ספינים למניהם. ואנחנו נסתפק בדאבל ספין הידוע ככה לא נקבל סחרחורת, שהסכום של הספינים הוא אפס.

לאחר שבוע של סיוטים והזיות- פשוט לא מצליחים להירדם, כל אדם מלא דאגות,וזה למרות שרוב הזמן טוב לנו כביכול. האדם מוכן לעשות הכל כדי לחלום בהקיץ מידי יום דבר טוב.בנוסף אדם שמציג עשייה שלו לאנושות יש לו פרפרים בבטן ,קל וחומר שהודעה העומדת להתפרסם לעיתונות בהקשר לכוכבי מישלן 2009 ביום ה- 25 נוב' 09, עשויה להיות משמעותית וגדלה שבעתיים ואף מכרעת לגבי השף מושיק ממסעדת – t' Brouwerskolkje. שעשוי לחולל שינוי אישי משמעותי ובכך לשרוד לטווח ארוך.

ובאשר לתחושה הכוללת שהיתה הלילה שלפני ההודעה הלקונית, הזמן עמד מלכת. הזמן זחל כמו צב וחוץ מהעובדה זו, שום דבר מיוחד לא קרה . אך למרות זאת הזמן ממשיך בשלו והרבה דברים זורמים יחד איתו, ומחשבות מתרוצצות במוחו של אדם. קשה מאד להשתחרר מרגשות שהם בעלי עוצמה, וקשה יותר להתנתק רגשית מהסיטואציה.

לפעמים אנו חיים בבועה עד שהיא מתנפצת לנו בפנים, אך במקרה שלפנינו הכל הסתיים בטוב. עלינו להתאפק- מאחר ודרך העולם היא לחכות לרגע שנתפוס את החלום מתנפץ לנו בפנים.

המושלם!!! הוא זה המסוגל לחיות במתח בין הדברים הלא מושלמים ולגלות רגישות עילאית, אזי תן סיבה לשמוח. אז בואו נתמלא תקווה. צריכים להמשיך ללכת.

השיגרה שוב השיגה אותנו, אלה שמציאת התשובה אליה נוטעת תקוות. כדי לא להרוס את האווירה הבוקר העומד להגיע, בוקר חדש ועימו ברכה. זמן ההמתנה עומד להסתיים בקרוב, וסוף סוף ננשום לרווחה.

עם התקרב המועד והזמן הנותר לפקיעה, ובשל מחשבות שהתעצמו במהלך 48 השעות האחרונות, הלב החל לפעום בחוזקה מעצם ההתרגשות.

מכל מקום, בשעה 10:07 זו הייתה רוח הידיעה ברדיו ההולנדי- מסעדת – t' Brouwerskolkje הממוקמת בעירה- Overveen ומנוהלת ע"י השף Roth Moshik עומד לזכותה שני כוכבי מישלן לשנת 2009 . ברוב המקרים תחזיותיי מתממשות ברם אני חייב לציין כי אני שמח לאד לעצמי, ולבטח שאני שמח לאידו של מושיק.

הציפיות התגשמו מעל ומעבר למצופה, חלפו רק שלש שנים והשף Roth Moshik ממסעדתt Brouwerskolkje הממוקמת בעירה- Overveen ליד אמסטרדם שוב כבש את הפיסגה וחתם את שמו

במדריך המסעדות המפורסם והיוקרתי של מישלן במהדורה האחרונה שיצאה לאור זה עתה- במדינות השפלה בלגיה, לוקסמבורג, הולנד. וכדי שלא נשכח הוא אחד מאיתנו, דם מדמנו ובשר מבשרנו.

מיד פג המתח הרב שהצטבר מתחילת השבוע, השמועה עברה מפה לאוזן כאש בשדה קוצים. מי שמצוי ברזי המקצוע ממש הבין על מה המהומה, וקלט מיד את גודל השעה.

מכאן והלאה רוח הכנות מלווה את ההתרחשויות בשטח התסריט ברור, אתם משערים מה קרה, לא רק בגלל שלא הייתם במקום. האנרגיות שקיימות פרצו החוצה מרוב שמחה,וזוהי רק יריית הפתיחה לעידן חדש.

הסיפור האמיתי של היום יגיע עוד מעט, עד מהרה נפוצה הבשורה המשמחת, ורשתות טלוויזיה ועיתונים החלו להתקבץ ברחבת המסעדה. אט אט המתחם החל להתמלא עד אפס מקום. בתוך תערובת מסחררת ובסערת הרוחות שפקד את המקום אנשים החלו לקפץ, ולנחות על כתפי הסובבים שבאו לברך את בעל השמחה. בשעות אחר הצהריים החלו להתקבץ חברים ותיקים, פנים מוכרות מאירועים קודמים- אנשי ברנז'ה מצרפת, שפים מכל קצוות הולנד, מתחרים ועוד, הרימו כוסית שמפניה לכבוד הזוכה והמקום נראה שוקק חיים.

הטלפון בעסק לא הפסיק לצלצל, השף מדבר עם אנשים שביקשו לברך את בעל השמחה, ותוך כדי השיחה יש עוד ממתינות על הקו כל שנייה רטט.המסעדה החלה להתמלא בזרי פרחים, התחיל מבול ראיונות של כתבים, עיתונאים ואנשי טלוויזיה, והסיפור התחיל להופיע בכל מקום- רדיו, טלוויזיה, ועיתונים. מכאן ברור שהזכייה הוא החשוב מבחינת מד הלחץ של היח"צ. החגיגה הסתימה בשעה 04:30 לפנות בוקר-ויכולתה לחוש שהאורחים נהנו מאד, האוכל היה מעולה, והשירות היה מצוין.

יש משהו כמוס מן נקודת יופי, שלדעתי אינה מוארת דיה ע"י התקשורת הישראלית הכתובה והאלקטרונית, וכי כל הטיפול הוא תחת הרושם ליחס מזלזל, זוהי נקודת מוצא צינית-מושחזת של התקשורת בארץ.השף המדובר לא זוכה לשום התייחסות עניינית- שאלות אלה מתנקזות כולן לתשובה אחת מדוע?

לעומת זאת השף מושיק זוכה במקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית באירופה וזוכה לתהילה מצד כלי התקשורת האירופית. הוא זוכה לתהילת עולם המוסר והצדק בזכות עצמו. כל איש משכיל ברחבי אירופה מודע למושג כוכבי מישלן- וכך גם התקשורת.

כנראה דעותיי חלוקות. אך מנגד אין צורך להכביר במילים מה המשמעות לקבל כוכב שני במדריך מישלן תוך 3 שנים.

עצם קבלת שני כוכבי מישלן אין זה דבר שבא מאליו, לכן נדרשת התבוננות עמוקה ומעמיקה על עצם זה- ששף ישראלי ללא השכלה פורמאלית בהתאם לדרישות המתבקשות במקצוע הטבחות זוכה לתהילה שאף שף ישראלי זכה לה בעבר. לכן קשה להסכים למציאות כזאת מצד התקשורת הישראלית. החיים מעניקים לכל אדם שרוצה באמת שמעז ומאמין בדרך שבחר, ורק במאבק מתמשך שאין בו קיצורי דרך, יכול אדם להגיע לפסגות נשגבות ,לפרוח ולהמשיך להביט לעתיד.

בדיוק מנקודת הניכור הזאת- הסקרנות גבוהה לראות מי הורס את החגיגה הפעם?

בואו נודה באמת,בארץ שלנו אין דבר כזה מעריצים. יש דבר כזה שנקרא "אנשים לא מפרגנים" המשהו הזה קרה השבוע, או נכון יותר החל לקרות. בארץ יצטרכו להתרגל לסגנון הזה. למסעדה שבראשותו הוענקו 2 כוכבי מישלן לשנת 2009 - הנחשב היום למדריך המוביל והמשפיע בעולם. לכן אני מצר על חוסר והעדר ביטויי סולידאריות- מצד התקשורת הישראלית כאשר הוענקו לו כוכב ראשון לפני שלש שנים. זה לא ישכח!- ולא יסלח?!


היריבות העוינת בתת- היבשת ההודית

את המתקפה הזו צריך לראות לא רק בהקשר של היריבות והעוינות המסורתיות בין המיעוט המוסלמי לרוב ההינדי בהודו. כאן מדובר באחת המתקפות הגדולות אי-פעם של הג'יהאד העולמי נגד מטרות הקשורות עם המערב.

התכנון הקפדני והיכולת המבצעית המרשימה מזכירים מתקפות קודמת של רשתות הג'יהאד העולמי. המתקפה נועדה להיות מפגן כוח מרשים, במסגרת מלחמתו של האיסלאם הפונדמנטליסטי המיליטנטי בתרבות המערבית המשחיתה והעיר מומבאי היא דוגמה לכך.

התארגנויות של תאי טרור זה לא חדש, לכן גורמי מודיעין מערביים מודאגים מריכוז חדש של פעילי טרור - מארגוני הג'יהאד העולמי בצפון הודו, ובעיקר בפקיסטן.

תמהיל המטרות שנבחרו בקפידה על עיר המסחר התוססת מומבאי, מה שמעלה סימני שאלה כבדים לגבי יעילות פעילותם המסכל של שירותי בטחון הפנים ההודיים.כמו כן הם מצבעים על כך שהמתקפה היא פרי יוזמה משולבת של הג'יהאד העולמי. והיום זה ברור שטרוריסטים המוסלמים שפשטו הגיעו להודו מחוץ לה, בדרך הים. השלטון המרכזי בפקיסטן רופף למדי, ארגוני הטרור המוסלמיים הפועלים בהודו - ובפקיסטן נהנים מתמיכה חשאית של זרועות הביטחון והמודיעין הפקיסטניים וזה לו חדש, ראינו זאת גם בעבר הלא רחוק.

המתקפה הנוכחית באה לגרום נזק הרסני לתיירות ולכלכלה בהודו, ולהעניק תהודה עולמית ודחיפות לדרישות המיעוט המוסלמי בזירה זו .

הג'יהאד הוא חלק מתנועת עולמית שמגדיר הרבה יותר טוב את האויב שמולו אנו ניצבים. "אל קאעדה" הוא ארגון אחד מתוך מאות ארגונים הפרוסים על פני הגלובוס, עם מנהיג כריזמטי וכמה מאות אנשים בדמותו של בן לאדן וחבר מרעי והמושג "הג'יהאד העולמי" מתייחס לקבוצות טרור אסלאמיות אשר מקיימות בניהן קשר, אין להן הנהגה מרכזית אחת, אשר משתמשות בטרור כדי לקדם את משנתם הרדיקלית.

המפנה לרעה החל בשנת 1989 כאשר סולקו הסובייטים מאפגניסטן, בידי לוחמי ג'יהאד אסלאמיים, ביניהם גם תנועת הג'יהאד העולמית – "אל קעידה". העובדה שלוחמי ג'יהאד הצליחו להביס את אחת משתי מעצמות העל של אז, ואפילו גרמו בעיניהם לקריסתה המוחלטת, נתנה זריקת מרץ משמעותית לתנועות האסלאמיות הרדיקאליות, תהילת הניצחון על הכובש הזר הייתה גדולה.

מאז הפכה אפגניסטן להיות בסיס יציאה לתנועת הג'יהאד העולמית, אלפי מוסלמים אדוקים הגיעו אליה ואל בסיסי האימונים, בכדי להפוך ללוחמי ג'יהאד מיומנים. לאחר מכן הם נשלחו לאיזורי עימות שונים ברחבי התבל, בהם לחמו כוחות אסלאמיים נגד הכופרים לפי השקפת עולמם.

והיום אנו עדים לכך שלוחמים מנוסים מכוחות המוג'הידאן שלחמו בסובייטים הגיעו לחלוק את ניסיונם הקרבי ואת המיומנות שלהם עם לוחמים מקומיים באיזורי עימות שונים ברחבי העולם.

הקשרים המרובים בין התנועות האסלאמיות השונות מעידים על ה"קוסמופוליטיות" של הטרור החדש, שבדומה לתנועות ההתחדשות האסלאמיות, אינן רואות במוצא האתני, או בגבולות מדיניים, מחסום להגשמת המטרה האסלאמית המשותפת. המאמץ הכללי של הג'יהאד העולמי תרמו רבות להתפתחות תנועת הטרור הבינלאומית של ימינו.

כניסת האינטרנט לעולם הערבי זה דבר שמסייע לכל אחד ללמוד בביתו להכין פצצה וטכניקות אחרות של טרור.

כיום אנו עדים וזה ברור לכל בו אנוש מה שמנחה את התנעות הרדיקאליות היא אידיאולוגיה אנטישמית שאותה ייבאו מהעולם הנאצי אל העולם המוסלמי בעיקר תנועת "האחים המוסלמים" המצרית והמוּפתי של ירושלים.ההתרפסות האירופית בפני הג'יהאד אין צורך להסביר, הקונספציה של התרבות המערבית (במיוחד האירופית) איננה תופסת את המפלצתיות של הג'יהאד העולמי, כפי שלא תפסה את המפלצתיות של הנאציזם.הדוגלת במשא-ומתן פשרני, ואיננה מסוגלת לקבל את הרעיון כי מישהו אחר רואה בעצם קיומה סיבה מספקת להשמדתה. לכן מתעלמת מן המשמעויות האמיתיות של הג'יהאד העולמי, וחוזרת לרעיונות המוכרים לה, החטא ועונשו, צדק צדק תרדוף. הבל ורעות רוח, שינאת זרים ופשיזם יאמרו המקטרגים.

הג'יהאד העולמי משתמש בחולשה העיקרית שלו, חסרונו של מנגנון מרכזי. והופך אותו ליתרון. שהרי לפי התפיסה המערבית יש להמציא עדויות חותכות לשיוכו של מוסלמי לארגון פשע, ואם-לאו, הוא חופשי לנפשו. ללא ארגון מוגדר, שיוך מוגדר, זכותו להגר, להשתקע, ליהנות מכל היתרונות של החברה המערבית, ולהרוס אותה מבפנים. עש היום לא קומו המדינות הדמוקרטיות על רגליהן האחריות ויקיאו מקרבן את אימת האיסלאם הרדיקאלי ואיתו קללת הג'יהאד.

התנועות הקיצוניות, ובייחוד תנועת הג'יהאד העולמי,הם שעומדת מאחורי עיקר הטרור העולמי. המלחמה של ארגוני הביון העולמיים כנגד הג'יהאד העולמי, ממשיכים לחפש מענה הולם לאיום ברחבי העולם. על מערכות הביטחון להיות עירנית כדי למנוע פיגועים. התרפסות מצד המערב מתפרש כניצחון האולטימטיבי של האיסלאם הרדיקאלי כנגד המערב, במה שהם רואים כהתנגשות הציוויליזציות של המאה ה21.

לכל התנועות הרדיקאליות האסלאמיות יש שאיפה מרכזית אחת ומטרה אחת ברורה: ג'יהאד נגד הכופר הרובץ על ארצו, להתאחד עם לוחמי הג'יהאד, כדי לשלוט על פי חוקת האיסלם. ובכך הם רואים את צדקתם במטרה. ומוקדי עימות הפכו למטרות אש לוחמי הג'יהאד העולמי.

יציאת כוחות הצבא האמריקאי מעיראק לא תהיה מוגבלת רק למזרח התיכון, היא עלולה לתת זריקת עידוד משמעותית גם לארגונים קיצוניים בדרום ומזרח אסיה,כדוגמת: פקיסטן, הודו, הפיליפינים, תאילנד ואינדונזיה, ואף לתרום לכוחם באמצעות שליחתם של וותיקי המלחמה בעיראק ובאמצעות הזמנת לוחמים מקומיים לאימונים בעיראק, שעלולה להפוך לבסיס החדש של תנועת הג'יהאד העולמי.

לזה יש להוסיף את הנחישות האיראנית להשיג יכולת גרעינית היא ההתפתחות האסטרטגית המהפכנית ביותר בתקופה האחרונה נגד העולם המערבי החופשי.

הר הגעש עומד לפרוץ- ומנגד אנו מזהים את המתינות ביחסה של הקהילה הבינלאומית כלפי טהראן. "כל עוד לא יימצא האקדח המעשן" אין לפעול בכוח צבאי- זה עלול להיות מאוחר מדי!!!

יום רביעי, 26 בנובמבר 2008

Life has Caanged

Chef Moshik was very excited shortly after hearing from the radio around 10:30 that he gets the tow stars of Michelin.

He laid scream Tuesday morning25 Nov 08, by half ten10:30 after had exactly heard on the radio, after two nerve-racking sleepless nights on the terrace.

The Star chef Moshik Roth from Restaurant t' Brouwerskolkje in Overveen Nederland

Get two stars Michelin in his bag,

Today he’s landed on a much showier stage – head of the already two-Michelin-starred.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/multimedia/dynamic/00836/ster_836607h.jpg

He steered the small, venerable restaurant from zero to one to two stars. He gets after three years its first star. Was this year ready for, he has been suffered six years started as not much more than amateurs? Today the Chef Moshik is on the list of the twenty couverts the smallest top restaurant of the Netherlands.

The gets get a Good food and charm near the dunes of Overveen Get a good workout from a healthy hike in the dunes of Overveen. In the kitchen it is imperturbably continued working to deliver a quality product also on this hectic day.

http://farm4.static.flickr.com/3099/2742951441_116a872bb5.jpg?v=0

Its romantic atmosphere and hunting trophies on the wall, this place is worth a visit. Rumor even has it that Chef Moshik and his wife is heading for the (Michelin) stars.

For the time being cherish them with your own praise and awards. Everything from the goose liver crème brûlée to the fluffy white and dark chocolate mousse deserves it

http://farm4.static.flickr.com/3273/2743788894_ae2a4508d1.jpg?v=0

The complete day stands the tel. red-hot, innumerable bunches flowers are brought and photographers fight for the attention of awl Moshik. The two stars he get' not because of his name and TV fame, but because of the consistency of the multiple visits by inspectors throughout the year. If you can make it in Holland you can make it anywherehttp://farm4.static.flickr.com/3089/2743789554_98d15e1e2e.jpg?v=0

One star means "a very good restaurant in its category." Two stars signify "excellent cuisine, worth a detour" and three stars tout "exceptional cuisine, worth a special journey."

Overveen Valley is a special place in our country, one of the few places where people come with the sole purpose of eating and drinking. Because “people are here for the food and the wine, therefore have to be that much more on top of our game.

To get two stars at this point, to get an honor like this is pretty fantastic, for the whole team, now the burden is to maintain two stars.

Know He sat down to find out how life has changed for the former philosophy major, who grew up as a outside, and went on to work with Michelin-starred chefs in Holland and to be chef at t' Brouwerskolkje Place in Overveen.

To day his mast to look and being awarded 3 stars Michelin Guide because it's the highest honor for any chef. Even today it's the last word in gastronomy, the Michelin Red Guide is a book designed to spur travel. Most people have heard of the coveted Michelin Star. Some people even refuse to eat in a restaurant without one. However not many people know of the creation and history of the Michelin Star. The Red Guides do still have the same useful information for motorists but are largely now filled with restaurant listings.

Today, when people want to find a restaurant, the first thing they’ll do is look it up online to see what reviews they can find, or what the blogs and user reviews say. Michelin Out inspect anonymously and regularly, but are other sites reliable too? The smart thing to do if you have the resources is to have a website with the information on it, and try to maintain it up to date.

Michelin trying to make sure that they keep on the top of the process, but then you are losing the fight of having a selection. What’s important for the chef and what is important for the readers is to be included in the guide, and to know what is the award they’re going to get, and if you do an online selection you’re just losing the momentum of what you’re doing today, which is announcing the stars and making a new selection