
קהל הבליינים שמעוניין לצאת לאכול מחוץ לבית: לא מחייב בהוצאה כספית מוגזמת.בימים של קדם מיתון,ואווירת חסכון, יש בילוי נעים ושאינו יקר.
העיתונות הכתובה בפרסומיה: מדווחת על ירידה משמעותית במחירים (מסעדות,בתי-קפה ) זה יוצר את הרושם,שכל אחד מאיתנו יכול להרשות לעצמו לאכול בחוץ שקול הדעת בידינו. ואם בעיני הצרכן המחיר עדין יקר,עדיף לדחות את הבילוי מחוץ לבית לאירועים מיוחדים.יש מבחר מסעדות ברחבי הארץ,שאפשר לצאת שבעים ומרוצים ללא הוצאה גבוהה.ומאידך לא להרגיש רגשי אשמה שישבתם "ממסעדת פועלים"
אחד המסעדות –מעין הבירה בחיפה.
מסעדת "מעיין הבירה" בחיפה, מסעדה ותיקה ושמרנית במובן הכי טעים, בהתחשב בתקציב ההוצאה.שמאחורי אינסוף אנשים וסיפורים, הרבה יותר ממספר ברזי הבירה סיפורו של המקום שנפתח ב-1950 ועדיין מספק חדשות. כיום המקום הוא מוסד מוכר ועולים אליו לרגל מכל רחבי הארץ. "מעיין הבירה" מוסד מיתולוגי חיפאי בפני עצמו, רעידות אדמה אינן מפסיקות לרגע את מזיגת 18 ברזי הבירה לצד והאוכל המזרח-אירופאי הכבד הרובץ בבטן, צריך הרבה יותר מסתם וויכוחים פוליטים לגרום לסערת רגשות. הזכרת שביתת הימאים למשל, זאת מ-1951 הוא נושא טעון עד עצם היום הזה,מין ניצוץ שיכול להדליק את חבית אבק השריפה במקום. מאחר וקהל הלקוחות הקבוע של מעיין הבירה מורכב מהאליטה של צי הסוחר ההיסטורי, די בכך שאחד הנוכחים מאזכר את האירוע, כדי להסביר למה הפסיק להצביע בבחירות, וכבר מצטרפים כמה מיושבי השולחנות הסמוכים ומפליגים בנאצות כלפי הזקן משדה בוקר שהפעיל את הצבא כדי לשבור את השביתה, או נגד פלוגות הפועל שסייעו בידו.
לצד קליינטים שהיו והינם טיפוסים ססגוניים ומגוונים כגון: סבלים, עגלונים ועובדי נמל וחלק מהם שורדים עד ימינו. ממשיכים לפקוד את המקום מדי יום,ולהתאסף ולתפקד כ"פרלמנט" החיפאי, שמקבלים יחס מיוחד ואישי במקום.וכן עם הוותיקים של חיפה.
"מעיין הבירה" הממוקם בקרבת שוק הטורקי בחיפה תחתית.המקום שמר על צביונו, אותו מראה של פעם. מעשן את הבשרים, מחמיץ את הירקות ועושה איקרה וכבד קצוץ בטעם של סבא. לברז הבירה הבודד התווספו במשך השנים עוד 18 ברזים וכנראה עוד היד נטויה, ובמקום לעשן בשר 3 פעמים בשבוע, מעשנים כל יום. אין קופה רושמת,עדיין אין וממשיכים במסורת המייסדים של כתיבת חשבון על פיסת קרטון והכנסת הכסף לקופסת פח כחולה (בצדק נאמר) העולם מתפרק מערכיו, כאשר מסעדות -הן עניין יותר אופנתי, מאשר קולינארי. מוסדות ותיקים כגון: "מעיין הבירה" זוהרים ומצליחים אז אנחנו באנו לשתות בירה ולאכול כבד קצוץ וקוסטיצ`ה(צלעות בשר לבן).
הכבד הקצוץ עתיר הבצל היה פתיחה הולמת, עם זוג כוסות בירה מהחבית.על הקוסטיצ`ה של מעין הבירה כבר נכתבו מאמרים שלמים אין מה להוסיף, כנראה, נתח הבשר הרך ביותר בישראל: נתח של צלעות חזיר שהושרה במרינאדה ואז בילה בתנור. אפשר לחתוך, אם משתדלים, גם את העצמות עם המזלג.....או האם חשבתם על שוק האווז המעושן, המתפוצצת בפה במגוון של טעמים מעושנים, השורפת בדרך קבוצות שלמות של נוירונים מעומס יתר, ומכסה את קיבתנו בשכבת כולסטרול דקיקה ומדהימה. העונג שבבריחה אל מציאות חלופית והרבה יותר מעניינת.