יום רביעי, 4 ביוני 2008

צעד קדימה


שף על- Executive של מסעדת: The Tides

כיום שכולם יודעים שהוא משמש כיועץ קולינארי- וכפרויקטור ראשי בכל הקשור למטבח-Innovation במסעדת- L'Arnbourg החליט לעשות עוד צעד קדימה.עם חזרתו מהקונגרס בפאפלונה שבספרד,לקח תחת חסותו את מסעדת –The Tides ליד אמסטרדם- Overveen ומשמש "כשף על- Executive Chef של המסעדה.

מסעדת The Tides

סבוב וירטואלי של המסעדה

הפרויקט הנוסף לא קל במיוחד, המקצוע בודאי לא קל בפני עצמו, אז על אחת כמה לכל אלו שלא מצליחים עליהם להבין על מה מדובר.כיום עליו לתחזק אותם כראוי, להיות אחראי לכל הקשור למטבח ומשאבי הניהול. אנשים רוצים להיות מעורבים במשהו חשוב והוא דוגמה לכך.


לאור אי הסדרים שמצא לא צריך "להמציא את הגלגל מחדש" אזכיר שלושה פרויקטים כאלה: " הם הפיכת חצר" אחרי שלימד את שיטת העבודה שלו במקום, בכדי ליצור סדר חדש ולומר את האמירה האחרונה.

בסיטואציה הנוכחית כאשר נוכח שמרבית צוות המטבח מתקשה לתפקד תחת לחץ- ובמיוחד השף שלפניו, דאג להחליפו וכן עוד כמה מן הטבחים. ובתוך זמן קצר לכל הדעות הוא הצליח לתקן את מרבית השגיאות והגדיר אחריות. זה שיפר את ההרגשה במקום, "עם האוכל בא התיאבון ". הציב סטנדרטים חדשים באורח משמעותי לטיב האוכל, והוא ממשיך לעשות את זה. כיום אתה יכול להיות בטוח שאתה אוכל משהו שהוא טוב בשבילך. המהלך שיפר את תדמית הבריאות של המקום כמצופה.


המקום משמש בסיס למרכז בריאות וספורט הכולל ספא מכון יעד חן משמש כמרכז הדרכה למטפלים ומעניק שירותי ייעוץ והדרכה, למדיטציה, עבודה אנרגטית, התחברות ולטיפולים הוליסטיים,גן אירועים מרכזי, ומרכז קונגרסים לקהילת העסקים. מרכז טיפולים ונופש בריא. אוכל טעים ובריא ומוצרים שונים חלל לסדנאות, הרצאות ואירועים.

הוא עדין לא מרגיש שהוא בפסגה, אלא רק בתחילת הדרך .כבר בתחילת הדרך ידע מה הוא רוצה. ראה לנגד עיניו איך תיראה המסעדה ולפי איזה מודל עסקי הוא יעבוד. כאשר החליט על הכיוון הנוכחי של ניהול מסעדה נוספת עם אפשרויות התאמה לטעם האישי של כל לקוח ללכת עם זה עד הסוף. הליווי הכלכלי החל בהכנת תכנית עסקית ,ורכישת ציוד מיוחד שנדרש.מיום הראשון הוא מלווה את הקמת העסק באופן צמוד לחלוטין בכל הקשור למטבח, וכלה בגיבוש רעיונות שיווקיים וקביעת המסגרות התקציביות לפעולות פרסום וקידום בעזרת הבעלים של המקום. ברור לו כי בקרוב תתרחש פריצת דרך שיווקית שתאפשר למקום/ מסעדה להגיע להיקפי מכירות שלא העזו לחלום עליהם בעבר. היום הוא מבין למה מתכוון כשהוא קובע כי "השמים אינם הגבול".

הניסיון העשיר, המתודיקה, הפשטות והנינוחות בעשייה שלב אחר שלב, בצד מאמץ ובאופן מדעי ומדויק כל כך מאפשרת להפנים את העשייה באופן אינטואיטיבי, בקלות וביעילות וחשוב יותר להתמיד בה לאורך זמן וכדרך חיים. סוד ההצלחה האמיתי טמון בחובו את הפוטנציאל להגיע לגדולות לכן הוא בלתי מוגבל.


תחושות מתחלפות עם חשיבה חיובית, הכל חולף עד המחשבה הבאה כל יום טמון בחובו הפתעות. במידה ומערכת הביקורת מופעלת כהלכה, סביר להניח, כי כשל לא יתרחש .

מבלי להצטנע נטלתי על עצמי להיות לפה" זאת מתוך סיפוק וגאוות אמת ובכך להאיר את האור הייחודי שבו זכה השף מושיק להתברך בו. הוא משקיע את מיטב אוננו, מרצנו, ומחשבתו להבאת המטבח- Innovation לפסגות. זכייתו בטייטל הנשחק "כוכב מישלן בשנת 2005" האירה זוויות של המטבח ההולנדי שפחות מוכרת לנו, ומנגד על נשכח את הגאווה הגדולה והפרובינציאלית, משהו על " הישראלי הראשון שזכה בכוכב מישלן .

לגבי העתיד הוא אופטימי בתחום העמידה באתגר, מה שמשקף ציפיות גבוהות לעתיד. מטבעו של האדם לחשוב איך להגיע למקומות הכי גבוהים, שימת הדגש על הפעולה והמחשת הקונפליקט שיש לאדם עוזרת לו להגיע לידי חקר בעיותיו בעוצמה רבה יותר מאשר דיבור בלבד. יש לזהות את הבעיות ולהגדיר את הנושאים שעל הפרק בלשון שווה לכל נפש. האתגר הגדול- תועלות מול חסרונות. גישות אסטרטגיות חדשות להתמודדות כיצד להגשים את המטרה במקום שבו הקושי הגדול ביותר, שם כנראה נמצאת ההזדמנות הגדולה ביותר. ובכך יגרום את פריצת הדרך.


נקודת האל-חזור היא אותו יעד ביניים שאם יגיע אליו, יש סבירות גבוהה שיצליח להגיע אל המטרה שהציב לעצמו.

כיום אין קיטלוג למסעדת- The|Tides במדריכים המובילים באירופה- " מישלין או גומיו " השאיפה העומדת ביסוד להגשים את המטרה- לפחות לדריסת רגל כאקט ראשוני.הוא מודע לקושי מניסיוני- אך זו לא משימה בלתי אפשרית. שאיפה ליציאה מן הקיים -כבר במהלך החודש שעבר הופקו לקחים ונערכו שינויים להגשמת משימה זו.הוא מאמין שבכך לפחות בכל הנוגע למדריך " גומיו " ישא פרי ובעתיד גם במדריך "מישלין".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה