יום חמישי, 13 בפברואר 2014

השף ואומן האוכל מושיק רוט


לאחר שנים בהן "מאסטר שף" הייתה בת יחידה במשפחת תכניות הריאליטי בתחום הבישול בישראל, זה היה רק עניין של זמן עד שתגיח לעולם ילדה חדשה במטרה לתפוס את מקומה של הבת הבכורה במשפחה. התוכנית "משחקי השף", שבשמה הראשון נקראה "מנטור שף", היא פורמט מקורי של הזכיינית יחד עם חברת המדיה ITV, שבמסגרתו יתמודדו המשתתפים במשימות בישול, והשפים ישפטו על פי טעימה עיוורת טעימות אנונימיות  - כלומר מבלי לדעת מי הכין את המנה. השפים שנבחרו נחשבים למוכרים בברנז'ה המסעדות: מאיר אדוני, הבעלים של מסעדת כתית בתל אביב אסף גרניט, הבעלים של מסעדת מחניודה בירושלים, ומושיק רוט, השף שהובא במיוחד מהולנד לתוכנית - הישראלי היחיד שמחזיק במסעדה שזכתה בשני כוכבי מישלן.  זהו פורמט טלוויזיוני חדשני. מקורי של "רשת" ושלושת השפים שנבחרו בקפידה רבה יעניקו לצופה חוויה טלוויזיונית וקולינרית יוצאת דופן. "משחקי השף" מתמקדת באהבה ובתשוקה לאוכל וברצון של השפים לפתח את המתמודדים לרמת שפים מקצועיים. מושיק רוט עשה דרך ארוכה מאז עזב את ישראל לפני 20 שנה: ממנהל פיצרייה הפך רוט לאחד השפים המובילים באירופה, גם על פי מדריך מישלן. עכשיו הוא חוזר לארץ  לתוכנית הבישול/ריאלטי.  השף ואומן האוכל "מושיק רוט", כבש את אירופה ומהשפים הישראלים המוכרים והמצליחים בעולם , רוט, שמסעדתו ממוקמת באמסטרדם שבהולנד מתמחה בסגנון בישול מולקולארי המשלב באוכל חומרים כימיים, המשנים את המרקם והצורה של האוכל. סגנונו של רוט המשלב בישול מסורתי מוקפד עם טכניקות מולקולריות משוכללות וחדשניות הפך אותו לשף הישראלי היחיד בעולם הזכה לניקוד כוכבי מישלן. "ניוקי של שף מושיק" במסעדת שני כוכבי מישלן כבר טעמתם? הסטאר הקולינרי הוא יוצר אמנות מאוכל. הכי גדול בתחום האוכל שהוציאה ישראל לגולה (לפחות אם סופרים את חותמת כוכבי המישלן שקיבל). הוא עושה שימוש בבישול מולקולרי שהעניק לו את 2 הכוכבים. הוא ממשיך לעבוד על הכוכב השלישי ולנו לא נותר אלא להמשיך ולפנטז על בועות שוקולד וצלחות צבעוניות מלאות בטעמים וניחוחות. כל מה שהיו צריכים במנת האודישנים. איזו מנה תצליח להרשים אותם? במקביל ממשיכים השפים מתווכחים מי היא המנה הראויה לעבור את המשוחה. מי לדעתכם הייתה המנה המושלמת מי בישל את המנה שהפילה את השפים מהרגליים? שוברים את החוקים האודישנים ממשיכים ומנה אחת ייחודית גורמת לשפים לשנות את חוקי המשחק!!!! מבחן הטעימה העיוורת הוכיחה את עצמה, לכן מנה  שצליחה להרשים את השפים עברה לשלב הבא. מרוץ החימוש הזה לכיבוש בלוטות הדמעה שלנו נמשך כמעט כל ערב בתוכניות הראליטי על המסך הקטן. נפשי השתוקקה למראה המגרה של מנות האוכל וחיכיתי להזיל דמעה יחד עם אלו שעולים למחנה האימונים האקסקלוסיבי. אך כגודל הציפייה. רגע, למה להתחיל מהסוף?

לכל המגיבים אני קורא את הדברים שלכם ואני מתחבר. לדעתי זו תכנית האוכל היחידה שמביאה אותנטיות. לצד הסיפורים האישיים של המועמדים, חלק באמת מרגשים מאוד היכנו אוכל ששייך למסורת ולבית ממנו הם באו. התכנית לא מתחכמת כמו מאסטר שף ועוד. את המנות טעמו השפים מבלי להכיר את הרקע של המתמודד ונאלצו להסתמך על טעם המנה בלבד". אחת משורות המפתח בריאליטי החדש "משחקי השף". כנראה שלא רק "קשת" יודעת לעקוץ, אבל לזה עוד נגיע בהמשך. הבייבי החדשה של "רשת" עולה על הגריל ומנסה להוכיח למתחרה ממול שהיא הרבה יותר לוהטת. והאמת? סחטיין הליהוק!!! בניגוד למחשבה הראשונית שילוהקו שפים שהם הגרסה המקבילה לתכנית מאסטר שף, גם אם החליטו ללהק שני שפים שהם סוג של חיים כהן (אבל לא נופלים ממנו) השלישי הוא פשוט השף הישראלי הטוב בעולם, נקודה! כל מילה נוספת מיותרת.. בדיוק כמו עם "X פקטור" מחליטה "רשת" להסתכל בתוך האדום של הלהבה של "קשת". בשורה

התחתונה: ככל שיתקדמו השלבים ותהיה החלוקה לנבחרות בראשות השפים שיהפכו למנטורים, יהיה הרבה יותר עניין שנראה לי יגרום לכך שהשחקן ילמד את המאסטר דבר אחד או שניים. מחנה האימונים נפתח המתמודדים עושים הכל כדי להצליח במשימות ולעבור לשלב הבא. השפים יאמנו את המתמודדים בנבחרות שלהם וילוו אותם כמנטורים אישיים לאורך כל התכנית. שלושת השפים יאתגרו את המתמודדים במשימות , יפגישו אותם עם חומרי גלם ושיטות שטרם פגשו, וכל זאת כאשר השפים לא יודעים של מי המנה אותם הם טועמים ומהי זהותו של המתמודד שיישלח הביתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה