יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

קבלת כוכבי מישלן היא משימה קשה


מדריך מישלן נחשב לתנ"ך של המסעדות ומעניק מדי שנה דירוגים למסעדות יוצאות דופן בסטנדרטים של איכות ומצוינות קולינרית, יש שפים שפשוט יש להם את זה. רבים מאד השפים בעולם וישראלים בפרט יכולים רק לחלום בלילה בכמיהה על כוכבי מישלן עבור המסעדה שהם מנהלים. לא פלא אם כך שבשביל שף על פני הגלובוס והצוות שלו מדובר בחגיגה ענקית.

כל כוכב מישלן נותן עידוד עצום להמשיך בהגשמת החלומות להביא לעולם גסטרונומיה מעוררת השראה המחברת בין אנשים. "הכול וכולם" פועלים מתוך מטרה ליצור קשרים ולהתחבר. מהרכיבים הטובים ביותר, בניית תפריט שהוא ייחודי, הכלים, העיצוב, ועד למרכיב האנושי שמעורר השראה הם הדרך להצלחה, מה שמוביל לשירות טוב ביותר, ויצור סיעור מוחות.

החזון הערטילאי הפך למציאות קולינרית. המטרה הראשון במעלה היא: להביא את חווית האכילה לרמה בינלאומית, לכך יש לשאוף בעצם. שהכל ביחד מציע חוויה גסטרונומיות הטובה ביותר שאנשים יכולים לדמיין. כל מקום שהרעיון מאחוריו הוא להעניק לאנשים מקום להתחבר אחד עם השני ולקבל השראה יכול לעבוד. השף מושיק לא מקשר את כוכבי מישלן שבאמתחתו לישראליות שבו. אין קשר בין הכוכבים שלו להיותי ישראלי לכן לא מייחס לשתי העובדות איזו חשיבות שמחברת ביניהן. וזאת למרות שאין מסעדה ישראלית מכוכבת ובכל זאת הוא חושב שיש שפים ישראלים שמבשלים ברמה של "כוכבי מישלן".

האנשים בחליפות האפורות אוכלים 200 ארוחות ערב במסעדות יוקרה בשנה, מקבלים שכר של מורה, ומדביקים למסעדות כוכבים גורליים. לאורך ההיסטוריה עבודתם של אנשי החליפות האפורות התגלתה כמחוללת הדרמה הגדולה של עולם הקולינריה: שפים הוכיחו שהם מוכנים להתאבד עבור הכוכבים שלהם – כוכבי מישלן. "מדריך מישלן" הוא עדיין המותג הגסטרונומי החזק בעולם, ולמרות הביקורות על הדירוג - השפים עדיין רצים אחרי הכוכבים שהמדריך מעניק, המדריך נשאר עדיין מודל להתייחסות גסטרונומית רצינית בעולם.  לכן כולם מצפים בהולנד בימים אלה למוצא פיו של המפקח הראשי העולמי של מדריך מישלן שיכריז מחר 25/11/2014 בעיר מאסטריכט Maastricht/הולנד מיהו השף שיזכה לכוכב שלישי לשנת 2014 בהולנד. על התואר הנכסף מתמודדים 18 מסעדות ברחבי הולנד שבאמתחתם שני כוכבי מישלן, ביניהם גם מסעדתsamhoud places&" תחת שרביטו של השף מושיק רוט באמסטרדם.

יודעי דבר יכולים לספר על השף אוטודידקט במובן המלא של המילה  כאשר מסעדתו &samhoud places החדשה באמסטרדם- הודות למטבח המולקולרי יוצא הדופן שלה, העיר אמסטרדם והולנד כולה השתגעה מרוב ציפייה מורטת עצבים לקראת השקת מדריך מישלן לשנת 2013. חמישה חודשים חלפו -בוחר מדריך מישלן ומעניק למסעדה החדשה כמעט זמן שיא במונחים של מישלן, לא כוכב אחד אלא שניים. בזמן שבארץ אנחנו עוד חולמים ומשתוקקים לכוכב מישלן ראשון, שאינו נראה באופק, קוטף השף מושיק שני כוכבי מישלן, כך שהכוכבים על המסעדה החדשה היו המשך ישיר של העבודה הנאמנה שלו. זה לא הפתיע כי בסופו של דבר אתה יודע מי אתה, מה אתה עושה, ומה אתה יוצר. וזאת לא הפעם הראשונה. בשנת 2005 זכה מושיק בפעם הראשונה בכוכב מישלן על מסעדתו T Brouwerskolkje וב-2008 זכה מושיק במישלן השני שלו על המסעדה, שנסגרה באפריל 2012. כאשר השף מושיק רוט אוחז באמתחתו כאלה תארים הוא נתפס כאדם מאוד יצירתי, ואת היצירתיות מבטא באוכל –הוא האדם היחיד שבונה את התפריט במסעדה, אין לו יועצים או סו שפים שמעורבים בתהליך הזה שמתרחש ארבע חמש פעמים בשנה. אלו הם היצירתיות והחיבור שלו למה שאני עושה, ואת הרעיונות מעביר לקהל שבא לסעוד במסעדתו. תהליך העבודה שלו הוא הסיפור בפני עצמו. בשביל לעשות את זה הוא מסתובב ברחבי העולם עולם לעיתים תכופות, שואב הרבה השראה מאנשים, וכן מהטבע, מהתרבות, אלה דברים שעובדים אצלו חזק. והיצירתיות הסופיות מתבססת על זה. המטבח והמנות הפכו לסוג של הורות. אין לי העדפה למוצר מסוים, לכל מוצר יש את ההיתכנות שלו, הייחודיות שלו, דברים ספציפיים שאפשר לעשות רק איתו. זה מה שעושה את העבודה כל כך סקסית. לכל מוצר יש את הקונטקסט שהוא משתמש בו. נדמה שכוכבי המישלן הם משימת חייו. הוא איננו שוכח להזכיר מאיפה הוא התחיל ועל הדרך הוא מעביר לשפים בתחילת דרכם מסר לדור הצעיר, הצמאים לידע לרזי המטבח ברמה גבוהה, ארזו מזוודות למי שרוצה להתמחות במטבחים מכוכבים.

"בואו נחזיק לו אצבעות ונתבשר מחר שהוא הזוכה המאושר לקבלת שלשה כוכבי מישלן-ונשמע ונתבשר תמיד בשורות משמחות".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה