
קשיי דרכנו וחיינו בדרך כלל לא "סוגה בשושנים", כלומר לא קל ונעים. קל וחומר בימים טרופים אלה. זוהי קלישאה פיוטית ארכאית שממילא מתאימה לכל יום במחוזותינו.
בימים טרופים אלה כשהעולם כולו שקוע במשבר כלכלי עמוק ובישראל מפוטרים בכל יום מאות עובדים, ומדדי השווקים הגלובליים של המניות מגיעות לשיאם חדשים. זה הדבר שהכי מתאים לי, לכתוב ולהגות.
אחת הדילמות הגדולות שצפות בימים אלה הם: מהדורת החדשות השוטפות אותנו מדי שעה, ואפשר להגדיר אותם במילה אחת "טירוף הדעות" והתוצאות הולמות בפרצופינו.
השבוע החל בנתונים לא מעודדים באשר למידת הצלחתו של המשק, וגם מבחינה ביטחונית לא חווינו עד עצם היום את נחת. ובהמשך התבשרנו על שהתקשורת דואגת לעזור לו עם ספינים למניהם. ואנחנו נסתפק בדאבל ספין הידוע ככה לא נקבל סחרחורת, שהסכום של הספינים הוא אפס.
לאחר שבוע של סיוטים והזיות- פשוט לא מצליחים להירדם, כל אדם מלא דאגות,וזה למרות שרוב הזמן טוב לנו כביכול. האדם מוכן לעשות הכל כדי לחלום בהקיץ מידי יום דבר טוב.בנוסף אדם שמציג עשייה שלו לאנושות יש לו פרפרים בבטן ,קל וחומר שהודעה העומדת להתפרסם לעיתונות בהקשר לכוכבי מישלן 2009 ביום ה- 25 נוב' 09, עשויה להיות משמעותית וגדלה שבעתיים ואף מכרעת לגבי השף מושיק ממסעדת – t' Brouwerskolkje. שעשוי לחולל שינוי אישי משמעותי ובכך לשרוד לטווח ארוך.
ובאשר לתחושה הכוללת שהיתה הלילה שלפני ההודעה הלקונית, הזמן עמד מלכת. הזמן זחל כמו צב וחוץ מהעובדה זו, שום דבר מיוחד לא קרה . אך למרות זאת הזמן ממשיך בשלו והרבה דברים זורמים יחד איתו, ומחשבות מתרוצצות במוחו של אדם. קשה מאד להשתחרר מרגשות שהם בעלי עוצמה, וקשה יותר להתנתק רגשית מהסיטואציה.
לפעמים אנו חיים בבועה עד שהיא מתנפצת לנו בפנים, אך במקרה שלפנינו הכל הסתיים בטוב. עלינו להתאפק- מאחר ודרך העולם היא לחכות לרגע שנתפוס את החלום מתנפץ לנו בפנים.
המושלם!!! הוא זה המסוגל לחיות במתח בין הדברים הלא מושלמים ולגלות רגישות עילאית, אזי תן סיבה לשמוח. אז בואו נתמלא תקווה. צריכים להמשיך ללכת.
השיגרה שוב השיגה אותנו, אלה שמציאת התשובה אליה נוטעת תקוות. כדי לא להרוס את האווירה הבוקר העומד להגיע, בוקר חדש ועימו ברכה. זמן ההמתנה עומד להסתיים בקרוב, וסוף סוף ננשום לרווחה.
עם התקרב המועד והזמן הנותר לפקיעה, ובשל מחשבות שהתעצמו במהלך 48 השעות האחרונות, הלב החל לפעום בחוזקה מעצם ההתרגשות.
מכל מקום, בשעה 10:07 זו הייתה רוח הידיעה ברדיו ההולנדי- מסעדת – t' Brouwerskolkje הממוקמת בעירה- Overveen ומנוהלת ע"י השף Roth Moshik עומד לזכותה שני כוכבי מישלן לשנת 2009 . ברוב המקרים תחזיותיי מתממשות ברם אני חייב לציין כי אני שמח לאד לעצמי, ולבטח שאני שמח לאידו של מושיק.
הציפיות התגשמו מעל ומעבר למצופה, חלפו רק שלש שנים והשף Roth Moshik ממסעדת – t Brouwerskolkje הממוקמת בעירה- Overveen ליד אמסטרדם שוב כבש את הפיסגה וחתם את שמו
במדריך המסעדות המפורסם והיוקרתי של מישלן במהדורה האחרונה שיצאה לאור זה עתה- במדינות השפלה בלגיה, לוקסמבורג, הולנד. וכדי שלא נשכח הוא אחד מאיתנו, דם מדמנו ובשר מבשרנו.
מיד פג המתח הרב שהצטבר מתחילת השבוע, השמועה עברה מפה לאוזן כאש בשדה קוצים. מי שמצוי ברזי המקצוע ממש הבין על מה המהומה, וקלט מיד את גודל השעה.
מכאן והלאה רוח הכנות מלווה את ההתרחשויות בשטח התסריט ברור, אתם משערים מה קרה, לא רק בגלל שלא הייתם במקום. האנרגיות שקיימות פרצו החוצה מרוב שמחה,וזוהי רק יריית הפתיחה לעידן חדש.
הסיפור האמיתי של היום יגיע עוד מעט, עד מהרה נפוצה הבשורה המשמחת, ורשתות טלוויזיה ועיתונים החלו להתקבץ ברחבת המסעדה. אט אט המתחם החל להתמלא עד אפס מקום. בתוך תערובת מסחררת ובסערת הרוחות שפקד את המקום אנשים החלו לקפץ, ולנחות על כתפי הסובבים שבאו לברך את בעל השמחה. בשעות אחר הצהריים החלו להתקבץ חברים ותיקים, פנים מוכרות מאירועים קודמים- אנשי ברנז'ה מצרפת, שפים מכל קצוות הולנד, מתחרים ועוד, הרימו כוסית שמפניה לכבוד הזוכה והמקום נראה שוקק חיים.
הטלפון בעסק לא הפסיק לצלצל, השף מדבר עם אנשים שביקשו לברך את בעל השמחה, ותוך כדי השיחה יש עוד ממתינות על הקו כל שנייה רטט.המסעדה החלה להתמלא בזרי פרחים, התחיל מבול ראיונות של כתבים, עיתונאים ואנשי טלוויזיה, והסיפור התחיל להופיע בכל מקום- רדיו, טלוויזיה, ועיתונים. מכאן ברור שהזכייה הוא החשוב מבחינת מד הלחץ של היח"צ. החגיגה הסתימה בשעה 04:30 לפנות בוקר-ויכולתה לחוש שהאורחים נהנו מאד, האוכל היה מעולה, והשירות היה מצוין.
יש משהו כמוס מן נקודת יופי, שלדעתי אינה מוארת דיה ע"י התקשורת הישראלית הכתובה והאלקטרונית, וכי כל הטיפול הוא תחת הרושם ליחס מזלזל, זוהי נקודת מוצא צינית-מושחזת של התקשורת בארץ.השף המדובר לא זוכה לשום התייחסות עניינית- שאלות אלה מתנקזות כולן לתשובה אחת מדוע?
לעומת זאת השף מושיק זוכה במקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית באירופה וזוכה לתהילה מצד כלי התקשורת האירופית. הוא זוכה לתהילת עולם המוסר והצדק בזכות עצמו. כל איש משכיל ברחבי אירופה מודע למושג כוכבי מישלן- וכך גם התקשורת.
כנראה דעותיי חלוקות. אך מנגד אין צורך להכביר במילים מה המשמעות לקבל כוכב שני במדריך מישלן תוך 3 שנים.
עצם קבלת שני כוכבי מישלן אין זה דבר שבא מאליו, לכן נדרשת התבוננות עמוקה ומעמיקה על עצם זה- ששף ישראלי ללא השכלה פורמאלית בהתאם לדרישות המתבקשות במקצוע הטבחות זוכה לתהילה שאף שף ישראלי זכה לה בעבר. לכן קשה להסכים למציאות כזאת מצד התקשורת הישראלית. החיים מעניקים לכל אדם שרוצה באמת שמעז ומאמין בדרך שבחר, ורק במאבק מתמשך שאין בו קיצורי דרך, יכול אדם להגיע לפסגות נשגבות ,לפרוח ולהמשיך להביט לעתיד.
בדיוק מנקודת הניכור הזאת- הסקרנות גבוהה לראות מי הורס את החגיגה הפעם?
בואו נודה באמת,בארץ שלנו אין דבר כזה מעריצים. יש דבר כזה שנקרא "אנשים לא מפרגנים" המשהו הזה קרה השבוע, או נכון יותר החל לקרות. בארץ יצטרכו להתרגל לסגנון הזה. למסעדה שבראשותו הוענקו 2 כוכבי מישלן לשנת 2009 - הנחשב היום למדריך המוביל והמשפיע בעולם. לכן אני מצר על חוסר והעדר ביטויי סולידאריות- מצד התקשורת הישראלית כאשר הוענקו לו כוכב ראשון לפני שלש שנים. זה לא ישכח!- ולא יסלח?!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה