יום רביעי, 27 בפברואר 2008

מרק לובסטר


הקשר בין מזון מעוררי תאווה ומיניות הוא עתיק יומין. הקישור בין אוכל למיניות הפך להיות כמעט מובן מאליו ברוב התרבויות ,אולי כי הלשון ובלוטות הטעם הם אברים ארוגניים שלוקחים חלק גם בהתפרצות יצרים חושנית. כמעט כל מזון נחשד בתקופה זו או אחרת, או בתרבויות שונות, בהיותו אפרודיזיאק:( מונח שנגזר משמה של אפרודיטה, אלת האהבה מהמיתולוגיה היוונית. בתנ"ך מוזכרים בהקשר לאהבה דודאים ועוד) מעורר תאווה מינית..ביהדות הוא קיים מאז אדם וחוה שאכלו את פרי הדעת וגילו שהם ערומים, בימי קדם מזון לא היה תמיד זמין ומצבי תת-תזונה היו קשורים לירידה בתשוקה ובפוריות אפרודיסיאקים, מעוררי תאווה ומגבירי תשוקה מינית מגיעים ממטבחי כל התרבויות. כגון:היוונים והרומאים הקדומים קישרו בין מזון ומיניות, לעיתים מתוך אינסטינקט - כיום כבר יש לו ביסוס מדעי אך לא מוחלט. יש הטוענים למרות ההילה המסתורית שאופפת את כל אותם מזונות שנחשבים מעוררי תאווה, אין לטענות בדבר יעילותם שום ביסוס מדעי. לא נערכו מספיק מחקרים בכלל ועל בני אדם בפרט. מופיעים בציבור עם הצהרות פייסניות כאילו אין כל קשר בינן, ומותירים את הציבור עם תחושה כללית באשר לסוגיה.

המזון נחשב למעוררי תאווה. שלושת הצרכים הבסיסיים ביותר של המין האנושי - מזון, ביטחון ואהבה - קשורים זה בזה קשר הדוק שאינו מאפשר לחשוב על אחד מהם בלי האחר. אווירה רומנטית תלוייה בדרך כלל בעיני המתבונן, וקשורה בעיקר לאדם שעמו אנחנו בוחרים לחלוק את הסעודה, אבל התפאורה הנכונה, מאכלים הנחשבים למעוררי תשוקה והילה של מותרות יכולים לעזור לעורר את התשוקה. היום אנחנו יודעים שהם עשירים בויטמינים ומינרלים ומכילים סוכר מרוכז שמגביר את רמת האנרגיה, במיוחד ל"לקוחות" עם תפריט דל. למשל: הבמבוק הוא סמל לאריכות ימים,פרי הרימון נחשב כסימבול לפוריות האישה ונהוג להציבו בחצר כסגולה, מכיל פיטואסטרוגניםשזה אסטרוגן ממקור צמחי. מאכלים אחרים נחשבים למעוררי תאווה בגלל צורתם ולא הרחיב בתיאורים ארוטיים, כל אחד יפליג לפי דמיונו.

במשך הדורות נחשבו מזונות רבים למעוררי תשוקה: סנפירי כרישים, קוויאר, מוח עגל, צנוברים ואגוזים, פירות- ים למניהם,ושמפניה ושוקולד. הם רק חלק קטן מהרשימה ומסתבר שהם לא נכנסו אליה במקרה. הקוויאר, למשל, עשיר באבץ שמעודד יצירת טסטוסטרון-המעדן המלוח הזה עשיר במגנזיוםחומר חיוני לאיזון רמות הורמוני מין, סיבולת מינית ורגישות העור. היתרונות הללו הופכים את הקוויאר לאטרקטיבי. והשוקולד מכיל חומרים הגורמים לשחרור מעצורים ולהגברת החשק במגע. זה עדיין לא אומר שאתם חייבים להתנפל על המוצרים הללו מיד שיתקל בדרככם, אלא לבחור את המאכל שמדבר אליכם ומעורר בכם חשק באופן אישי.

אם גם אתם רוצים לתבל את הזוגיות שלכם, תתפלאו לשמוע שהמפתח להגברת הרומנטיקה טמון במזווה הקרוב.כגון: יש לזכור שאיכות היא קריטית כמו כמות. ככל שמערכת היחסים מתקדמת זוגות חווים פחות רגעי תשוקה ספונטאניים. התחילו לתבל את חיי האהבה בחופש וליהנות מהזמן והדרך ולהחזיר לקשר את הניצוצות של תחילת הדרך בדרך הטבעית. המתכונים למאכלים מעוררים הם רק תחליפים המייצגים בו-בזמן את היש וגם את החסר, לכן יש לקרב את הלב ובעזרתו לעורר את התאווה. צורת המאכל הייתה מאז ומתמיד גורם מאוד חשוב, באופן אסוציאטיבי בני האדם. אלה הן אסוציאציות ספונטאניות לחלוטין ואינן מתיימרות להיות מזור עבורנו. בין אם אתם אוכלים במסעדה לאור נרות או מכינים משהו בבית.

לכל מדינה במזרח הרחוק יש את הגרסה שלה למרק מהביל המבוסס על מאכלי ים. מרק תאילנדי עם אטריות אורז דקות ונתחי לובסטר טריים. אני מקווה לפחות שהוא יעלה בבלוטות הטעם שלכם זיכרונות נעימים. מול קערה מהבילה של מרק מלא כל טוב. ציר טעים ופיקנטי עם אטריות אורז דקות וערב רב של מאכלי ים טריים ונהדרים שמחכים לכף שתדוג אותם מתוכו. אחד מתענוגות החיים, ללא צל של ספק.

היכן שלא ננחת במזרח אסיה תוכלו למצוא את הקערה שתסדר לכם את היום, ותשלח אתכם להמשך יומכם שבעים וטובי לב. ובוודאי נצא נזכרים ולא תצאו מאוכזבים. לכל מדינה והגרסה שלה.

לובסטר הוא לובסטר בכל מבטא, והפך מפריט חובה בכל מסעדה המחזיקה מעצמה. הלובסטר הפך לסמל אנינות, החושניות ותחכום. לכן לא צריך להתאמץ ולהגיע אל מסעדות המתמחות בהכנתם. עם השנים הפך למעדן יקר. מה שנראה כוודאי, כבלתי נדלה- כמקור מזון לדורי דורות. יש כאן דימוי של חושניות חזקה, אני לא רוצה אפילו לחשוב מה עשו ללובסטר כדי לתפוס גימיק אינטרנטי. כגון: הלובסטרים הצהובים ביותר מתכחשים כששואלים אותם עליהם!!!

עפיפון לובסטר

המתכון: קל להכנה ואפשר למצוא בו כמעט את כל חומרי הגלם שדרום מזרח אסיה התברכה בהם.כתובת:

רשת חנויות למרכיבי מזון מו המזרח

מתכון: מרק לובסטר נוסח תאילנד.

המרכיבים

500 גר'פילה לובסטר נקי חתוך לקוביות. או כל סרטן.

1/2 חבילת אטריות אורז דקות חלוטות במים שרתחו לכמה דקות ואחר כך מסוננות

למחית:

100 גרם אווז מעושן או חזיר, חתוך לקוביות קטנות.

2 גבעולי למון גראס טרי נקיים קצוצים

2 שיני שום טרי קצוץ

אחד פלפל צ'ילי יבש

1 כף שמן חמניות

1כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

כפית כורכום, לטעמי עדיף להשתמש בזעפרן.

למרק:

1 ליטר ציר סרטנים עשיר

400 מ"ל חלב קוקוס

כף מחית תמרהינדי

2-4 כפותרוטב דגים תאילנדי "נאם פלה"

מלח פלפל לפי הטעם

לקישוט- כוסברה קצוצה עם עלי בצל ירוק מקצוץ.

אופן ההכנה:

. 1טוחנים במעבד מזון את מרכיבי המחית עד לקבלת עיסה אחידה.מלבד קוביות האווז או החזיר.

2. בסיר מטגנים מתאים מטגנים את קוביות האווז או החזיר עם כף שמן קלות, מוסיפים את שאר מרכיבי המחית עד לקבלת מרקם מושחם קלות.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים: ציר הסרטנים, חלב קוקוס, מחית תמרהינדי, ורוטב הדגים. מתבלים בפלפל ומלח. מביאים לרתיחה. משפרים טעמים ומוסיפים את קוביות הלובסטר.

4. בתחילה מביאים את כל התוכן לרתיחה מנמיכים את האש מבשלים בישול עדין למספר דקות נוספות בין 3-4 בישול יתר בשלב זה ייבש את נתחי הלובסטר.

5. חולטים את אטריות האורז במים רותחים לדקה ומסננים.

הגשה:

בכל צלחת מניחים כמות סבירה של אטריות, חשוב שהן יהיו חמות. יוצקים מהמרק על האטריות מחלקים את נתחי הלובסטר בהגינות יתרה, מקשטים בכוסברה ובצל ירוק ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה