יום שני, 29 באפריל 2013

קובה בייף אמיתי

"קובה בייף" יפני אמיתי טעמו מדהים ומבוקש ביותר על ידי אניני בכל רחבי העולם. הוא בשר טבעי, ללא חומרים מלאכותיים או הורמונים מוסף. אתה יודע שאתה חווה למעדן של הדרגה הגבוהה ביותר. פשוט הכי טוב שבטובים. ההנאה הגדולה ביותר של מזון בשר בקר הוא כמובן "קובה סטייק". מומלץ לטעום בקר קובה היפני המפורסם!!!דרך אגב הוא מאד קשה להשגה מחוץ לגבולות יפן הוא ייחודי במינו, ואין להשוות אתו לזה שבארצות הברית או אוסטרליה. אתה לא יכול לקנות בקר קובה יפני מחוץ לגבולות יפן. לא בחנויות, ובוודאי שלא במסעדות. כל מה שאנו מקבלים על השולחן מחוץ לגבולות יפן הוא חיקוי ולא אמיתי הן: מהמערב התיכון, והמישורים גדולים של דרום אמריקה או אוסטרליה, והוא מתחזה להיות בשר בקר קובה זו ההונאה הגדולה ביותר. אני באמת מצטער שאני צריך להיות זה שאומר זאת. על פי חוק היפני, בקר קובה יכול רק הגיע מהיוגו(שושלת טהורה של בקר מגזע טאג'ימה) מסביבות העיר קובה וסימון מסחרי רשום כלומר פטנט. בעלי החיים/הבקר צריך להיוולד ליוגו וגדלו על מזון העשבים המקומיים והמים וטרואר כל החיים שלהם. זה חייב להיות שור או פרה בתולה, וזה לוקח הרבה להגיע למוצר המוגמר, גם השחיטה ועיבוד הבשר נעשה בבתי מטבחיים מיוחדים, ולאחר מכן לעבור מבחן לדירוג ממשלתי קפדן. התהליך הוא כה חמור, שכאשר הבשר נמכר, בין אם בחנויות או במסעדות, הוא חייב לשאת את מספר זיהוי בן 10 הספרות, כך שלקוחות יודעים את פרטיו המדויקים של "הטאג'ימה" ואורח חייו- "איך זה יכול להיות?" אתה שואל, כשאתה רואה את מעלותיו של קובה בייף מככב בתוכניות טלוויזיה מזון, על ידי שפים מפורסמים, ועל תפריטים בכל רחבי העולם וגם בארץ? אחת התשובות לכך: ספקים  לא מהססים ושמחים לקחת את הכסף שלך ולשלוח לך סטייקים יקרים מאוד!!! קיימת בעיה נוספת- שהפטנט היפני לא מוכר ולא מוגן כפי שהחוק מחייב, לכן יש כל כך הרבה דיסאינפורמציה לגבי בשר יקר זה. כמו הגל האחרון בשימוש במונח התווית ללא פיקוח "טבעי", זה שם תואר שמשמש בעיקר כדי לבלבל את הצרכנים ואת הרווח מהבלבול הזה. דוגמא נוספת: עוד מוצר מזון פופולרי, "פרמיג'אנו רג'יאנו- "מלך של גבינות", סובל מאותה הבעיה. לאחרונה, מחקרים הראו כי במספר ערים רבות בעולם, כמחצית מהמסעדות והחנויות המוכרות פירות ים ודגים באופן שגרתי ועבור מה שהוזמן אנו הסעודים מקבלים חיקוי זול ביותר . נדיר מאד שנקבל על השולחן קובה בייף אמיתי, ולמרות הכל קיימים ניסיונות להבריח בשר יקר זה מחוץ לגבולות יפן והרגולטורים היפנים מודאגים מאד מתופעה זו. בגלל המוניטין רב השנים של קובה בייף האמיתי למצוינות. קווי התעשייתית המזון בעולם פועלת להוביל אותך להאמין כי מה שאתה משלם בכסף רב קשור איכשהו למורשת זו של מצוינות וזה לא כך. כל המיתוסים על בקר שמקבל עיסוי ושותה בירה תוך כדי האזנה למוסיקה קלסית הם רק מיתוסים בשר בקר קובה בייף מיוצר תחת פיקוח משפטי מחמיר ביותר בעולם. בעוד שייצור בשר "מקומי/חיקוי " כגון ארה"ב אוסטרליה ודרום אמריקה, המוסדות המפקחים הם כמו מערב הפרוע. במקומות שונים בעולם וגם בישראל עושים שימוש לרעה במובן הרחב של המילה כאשר משתמשים בשם "קובה בייף" מבחינה היסטורית מסעדות ומפיצים  מכנים כמעט כל בשר גינרי מכל מקום ביפן למרות שזה לא נכון יתרה מכך:, הבשר יכול להגיע ממדינות רבות ושונות ואין להם דבר משותף עם בשר בקר קובה אמיתי בפועל פרט לכך שהיא מגיעה מבשר של פרות.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה