"האקספו" זהו אירוע עולמי רב חשיבות כשלעצמו, ובמיוחד בשנה בה הוא נערך בסין. עיני כל העולם נשואות לסין וסביר כי מדינות העולם יזדרזו ויזמינו שטחי תצוגה גדולים ובמקומות טובים.
בכל אקספו נבחר נושא מרכזי-הנושא שנבחר על-ידי הסינים הוא Better city-Better life. הנושא לא נבחר במקרה. סין נמצאת בתהליך מואץ של מעבר מחברה כפרית לחברה עירונית; מדובר בתהליך לא פשוט המלווה בהתמודדויות קשות.
התערוכה העולמית בסין, לפחות לפי הצהרות מתכוונת לשבור שיאים בגודל.
אני בכוונה תחילה מתמקד בביתן הספרדי (בהמשך תבינו למה) בשבוע בין 13-17 ספט 2010 שהם מאחורינו, האווירה זה כמו בכל אקספו אך בהבדל קטן שזה מתרחש במטבח.
הימים שצוינו לעיל הם פסטיבל גסטרונומי של האיים הקנאריים בביתן הספרדי, חבורת השפים היא מגוונת ועשירה עם 43 כוכבי מישלן:
Galicia:
Pepe Solla Solla
Alvin Leung (Hong Kong's Bo Innovation
Cataluña:
Ramón Freixas El Racó d'en Freixa
Dong Zhenxiang Beijing's Da Dong
Cantabria:
Oscar Calleja Annua
Toshiro Konishi (Lima's Toshi
Asturias:
Pedro Morán Casa Gerardo
Shane Osborn (London's Pied a Terre
Aragón:
Josetxu Corella Bal d'Onsera
Frank Camorra Melbourne's MoVida
La Rioja:
Francis PaniegoEchaurren
Patrick Jeffroy Brittany's L'Hôtel de Carantec
Valencia:
Raúl Aleixandre Ca' Sento
Mauro ColagrecoThe French Riviera's Mirazur
Madrid:
Paco Roncero
Michel Roth Paris's L'Espadon at the Ritz
Andalucía:
Dani García El Calima
Michael Hoffmann Berlin's Margaux
Baleares:
Tomeu Caldentey Es Molí den Bou
Gabriel Kreuther New York City's The Modern
Canarias:
TBC
Moshik Roth Overveen's Holland 't Brouwerskolkje
Navarra:
Pedro Larumbe Restaurant Pedro Larumbe
Lea Linster Luxembourg's Restaurant Léa Linster
Basque Country:
Pedro SubijanaAkelerre
Juan María Arzak Arzak
Andoni AdúrizMugaritz
Martín Berasategui Restaurant Martin Berasategui
Castilla León:
Julio Reoyo El Mesón de Doña Filo
Björn Frantzen Sweden
Castilla la Mancha:
Adolfo Muñoz Adolfo
Alberto Herráiz (Paris's Fogón
לחבורה המצטיינת הזאת צרפו כאורח בינלאומי מיוחד- את השף:Moshik Roth עם שני "כוכבי מישלן ממסעדת t' Brouwerskolkje שמקרו בהולנד, עם מוצא ישראלי,פסיפס תרבותי יוצא מו הכלל, כדי לערוך שולחן.
שפיים אלה יצגו בכבוד את מיטב המטבח שלהם במסעדה גסטרונומית אקווה ב Meliá Gran Hotel שנחאי.
מנהל הביתן הספרדי מר "Cecilia Pereira ויועץ התרבות של האיים הקנאריים מר: Alberto Delgadoהשתתפו במצגת שהשפים הציגו בפני אורחיהם הסינים, בהשתתפות הצד ההולנדי, המפקח על הביתן ההולנדי באקספו שנחאי מר:van Weelden.
היחסים בין ספרד והולנד ב אקספו שנחאי חוזר למשחק הגמר של המונדיאל האחרון שבו שניהם שיחקו.בכדי לזכות בגביע העולמי- כבר אז ובוודאי היום זו היא התחלה של ידידות יוצאת דופן-שתורגמה לפסטיבל גסטרונומי מרשים, מאכלים וטעמים שאחד המרכיבים שנעשה בהם שימוש היה "תפוח האדמה" שהוא מרכיב דומיננטי בשתי המדינות עם מבחר רוטבים קנאריים בשילוב הולנדיים טיפוסיים.
השף Moshik Roth עשה את כדרכו המפתיעה מלב הים התיכן -בחר בקריצה את האמן/צייר הספרדי הנודע Salvador Dali.
המצגת/המנה היתה מורכבת: מנשיקות של כבד אווז בצורת שפתיים חושניות של נערה, מכוסה בריבת פטל. זהו מופע יוצא דופן המתבטא במטבח הפיוז'ן שלו זו אמנות עם טעם טוב, זהו בישול של שף אמן עם תשוקה קולינארית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה