
סוף סוף נפל האסימון, הכתבה בעיתון מעריב 16/1/09 במדור "סוף שבוע מעוררת תקווה, בכותרת
"שֶפוני": ראיון עם השף מושיק רוט .
ואם בשף רוט מושיק אנו עוסקים, תרימו בוודאי גבה או שניים, מדוע אני מעוניין ומפנה אתכם למאמר: הכתבה
אני מוותר אך תשובה אחת יש לי בלב- אם נדמה לאחדים מהשפיים הישראלים שהעולם מפנה לו את הגב,תתבוננו שוב ותשימו לב שאתם אלה המפנים את הגב לעולם.
למרות שצבר לעצמו שם של פיגורה קולינרית בארצות השפלה ובאירופה כולה - הוא אלמוני לחלוטין בישראל.
יתרה מכך ישראלי שהפך לשף מהליגה העליונה ולזכותו שני כוכבי מישלן עבור כמה מהשפים המובילים בארץ כנראה לא מדובר בחתיכת עניין.
נפגשנו בעבר הלא רחוק בנושא זה, כך שזה אפילו עושה אותי עוד פחות אנונימי, אולי זה קצת דון קישוטי מצידי, כנראה יש בניכם שיחוו את תגובותיי כאימפולסיביות, אני אינני מרגיש כך.
יש משהו תמוהה בעניין הזה- המדובר בעוד החלטה תמוהה שאין כל הגיון בצידה. כאשר העיתונות הכתובה והאלקטרונית התעלמה במפגין מלפרסם אודות השף מושיק זה למעלה מ- 3 שנים.למרות שהיו מספיק חומרים תקשורתיים הראויים לציון שבהם לכך חלק נכבד ברחבי אירופה.
התשובה לשאלה זו לכאורה פשוטה- קנאות לשמה או סתם בורות!!!!!
האבולוציה שדגלתם בה הופרכה, בסופו של יום השף מושיק קיבל את הכוכב השני- על אפם וחמתם של כלי תקשורת ישראליים, הכתובה והאלקטרונית. לא ירחק היום והדיקטטורה הזאת תעלם מעל בימת ההיסטוריה.
אקט ההערצה בישראל למטבח המולקולארי גובל בבורות מצד אחד, אך בצידה קיימת גם שערורייה שהמובילים אותה הם אותם שפים הישראליים בכבודם ובעצמם, ובגיבוי ורוח גבית של העיתונות הכתובה והאלקטרונית.
זוהי " פרודיה " לטעמי, תניחו קצת לעטיפה ותעמדו יותר מאחורי הקונספט. קיימת התגייסות תקשורתי רבתי מצד העיתונות הכתובה והאלקטרונית בקידום האג'נדה ובאימוץ הטרמינולוגיה הפסולה.הלב של כולנו סופג "מנת ביקורת " אך מה לעשות שלעיתים קרובות אין בצידה ביקורת הוגנת.לא נבדקים הפרמטרים הנחוצים,בכדי להגיע לאמת ובכך לחשוף את דרך עבדתו של " השף " וזאת מתוך בורות וניסיון דל בכל הקשור לאוכל.
חלק בלתי מבוטל של שפים ישראלים ידוענים ויהירים לפי הגדרתי, נמצאים בתחושת דז'ה וו, ותחושת הביטחון העצמית הזאת הנשפכת מהם מוכיח שוב ושוב כמה הם בורים, יהירים, ומתרברבים, בעלי עודף ביטחון עצמי מופרז
אלה שבחרו את המקצוע הקשה והמפרך אין להם סבלנות,הם רצים ריצה מטאורית ובכך הם חושבים למצאות את הפוטנציאל שגלום בהם זו טעות, הם עוברים במהירות הקול במושגים קולינאריים ממקום עבודה אחד למשנהו,עוד לפני שהם יודעים מושגים בסיסיים במקצוע בסופו של יום מתברר שהמבוכה גדולה ולפעמים אפילו מבישה.
תגובתי למאמר מתמקד בשני אספקטים:המטבח המולקולארי דהיום מבוסס בראש וראשונה טריות המוצר ועל הטעם, הטכניקה,הטקטיקה, והפירוטכניקה, זה מיישני.
הבסיס הוא להבין לעומק את חומרי הגלם-כשנפתרת בעיה זו יש לטבח את הזמן הדרוש לשחק באוכל. זה עיקר הבעיה העומדת בפני שף להגיע לטעם האופטימאלי הרצוי, על סקלה מ-1 עד 100, במליחות, מרירות, מתיקות, וחמיצות.לשם כך המטבח המולקולארי משתמש במיכשור וטכניקות שהמטבח הקלאסי איננו מכיר.
היבט נוסף שעומד מאחורי הפילוסופיה של השף מושיק הוא האלמנט שאנו מכירים בתורת האסטרולוגיה. מדובר: בארבעת האלמנטים בגלגל המזלות אש, אוויר, מים, ואדמה.
התפריט שהוא מגיש מורכב מארבעת האלמנטים שהוזכרו לעיל והקשר ההדוק ביניהם. זה מתבטא בטעם, ברפרזנטציה, ניחוח, ועוד.
סועדים שנחשפים למטבח המולקולארי בפעם הראשונה לא תמיד מבינים שהמטרה זה להינות. עיצוב המנה הרם עשוי להיראות מעט מוזרה,כאן המקום לעשות סדר בערמות המידע.
למרבית הסועדים נתקבל הרושם של התנשאות , לאמתו של דבר זה לא הנדסה גנטית , כפי שרבים חושבים כך. כאן מדובר בנבערות מצד המתנגדים,אינם מבררים ויורדים לעומקם של דברים.הם פשוט אנאלפביתיים. לא מבינים את הבסיס, לטעות הזו יש משמעות-הטעות היא קריטית כיוון שהם אינם מבינים את החומר גלם ועושים שטויות.
אחת הבעיות ואליו העיקרית היא שהמטבח המולקולארי אינו נגיש לכל.סביב זה לא נוצרת פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת נגישות לכל עקרת בית. מקצת הטכנולוגיות הזמינות נחשפו לעיני כל בתוכנית "קרב סכינים", אך למיטב הבנתי זה היה רק הפירוטכניקה-המפיקים לא ניצלו בצורה מיטבית את העיקר, ולא ניסו לפתח בהסבר פשוט את הקונספציה מאחורי המטבח המולקולארי , ובכך חטאו למטרה.
כל בר דעת מבין שהשף מושיק שבר מסורת ארוכת שנים בכך שתוך פחות מחמש שניים עומדת לזכותו 2 כוכבי מישלן. לכן הדרך לפסגה היא קרובה, זו לא פנטזיה, ואיננה תלושה מהמציאות, חשוב להיות קשובים לאיתותים שהוא מקבל ממקבלי ההחלטות. לאדם היכולת לעשות את זה במהרה.
העתיד לפניו וההצהרה המתבקשת מצידו כוכב שלישי במהרה- תתפלאו לשמוע הוא קרוב מאד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה