יום חמישי, 5 ביוני 2008

אלימות כלפי צוות רפואי


ברצוני להבהיר מלכתחילה, אינני מצדד אלימות כל שהיא ויש להיאבק בכל הנחישות ובלי פשרות.ולמרות זאת יש לציין מספר עובדות כדי להכניס את הנתונים לקנה מידה הנכון.

לאור התחושה הגוברת בהיקף האלימות במערכת הבריאות/ מרפאות/ ובכלל ובחדרי המיון בפרט, יש לתת את הדעת לכך.אינני מחדש מאומה סיר הלחץ שמהווה בית החולים אינו הקטליזאטור עבור אנשים השוהים בין כתליו. ולעתים די קרובות מביא להתפרצות רגשות שיכולה להתבטא בקלות גם באלימות מילולית ופיזית כלפי הצוות הרפואי.

עד היום לא נקבעה מדיניות כוללת ומקיפה, רב משרדית, אשר תמגר את התופעה ותעניש באופן מרתיע את הנוקטים בכל דפוס אלים כלפי צוות רפואי.

http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P280504/a.0.2805.30.2.9.jpg

רשות הבריאות צריכה לעמוד תחת הציפיות,ולספק לאזרח את שרותיו.עבור אדם מן השורה שצריך להתמודד עם מערכת גדולה, לעיתים מסורבלת, לעיתים אדישה ולעיתים אפילו לא אדיבה, מביאה בעקבותיה מקרים קיצונים שכיום בעדן התקשורת הפתוחה לכל- עניין שבשגרה. כל אלו כשהיקר לו מכל נמצא בסכנה, או אפילו "סתם" מחכה שעות בתור, כל אלו מביאים את הנטייה הטבעית של חלק מהאנשים להגיב באלימות לרמה מסוכנת.

http://www.zelfverdediging.org/Attentie%20mes-mes.jpg

רק מי שחווה בעצמו יחס מזלזל מצוות רפואי מבין מדוע התופעה הזאת מתרחשת וזה שאתה שבוי בחסדי הרופא גורמים,לחלק מהאנשים לצאת מהכלים, ולבצע מעשים יוצאי דופן עד כדי אלימות-ולמרות זאת

אלימות מכל סוג היא לא הדרך, אך יש להבין מאיפה זה בא. די לגלגל עיניים אלימות באה מתסכול של הנזקקים לרפואה הציבורית שמצטיינת בהתעלמות, בחיפוי על טעויות,בבירוקרטיה נוראית ובעוד חוליים שאם היו מטופלים באמת היה חלק גדול מהתופעה נעלם. אין הצדקה לאלימות! אבל התנשאות הרופאים לא מועילה!!

משרד הבריאות והרופאים חייבים להבין- שהיקר מכל נמצא בידיו, לכן חייב להתנהג בהתאם. מצוקת כח אדם היא לא דאגתו של האזרח שבא לקבל עזרה.

האזרח הפשוט לא צריך להתחשב באיש רפואה שלא ישן מעל 30 שעות וממשיך לטפל בחולים, זו בעיה של מערכת הבריאות. זה מה שקורא שהמערכת הרפואית לא מתפקדת!!!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/thumb/0/0c/Non-violence_goteborg.jpg/250px-Non-violence_goteborg.jpg

המצב במרפאה/ת קשה מאוד ובלתי נסבל, התורים ארוכים מאוד וזמן ההמתנה מגיע לשעות. מצוקת התורים במרפאות: מראה שמנהלי מרפאות צמצמו מאוד את סמכויות הרופאים, מעבר למה שקבעה הנהלת הקופה, ובכך החריפו עוד יותר את מצוקת חברי הקופה. זה לא מוסיף לחולה הבאה לקבל שרות טוב ורוגע.

התורים הארוכים לרופא מומחה נתפסים אצל רבים מאיתנו כמובנים מאליהם, אנחנו האזרחים אסור לנו לעבור לסדר היום ולהבליג, כי זה כרוך בחיי אדם.

http://www.rabinkg.net/images/nehalim.jpg

מצוקת האישפוז ידועה לכל- שיעור המיטות ביחס לגודל האוכלוסייה נמוך לעומת המערב. בנוסף, נמצא כי בשנים האחרונות גדלה האוכלוסייה בארץ בשיעור גדול באופן ניכר ביחס לגידול במספר המיטות בבתי החולים. המצב שנוצר הוא תוצאה של הזנחה רבת שנים ומדיניות של השארת מערכת הבריאות במחסור כאידיאולוגיה. משמעות הדבר היא כי על אף שישנה יכולת טכנולוגית ועל אף שהרופאים במדינת ישראל הם מהמובילים בתחומם בעולם, מתבצע כרסום מתמיד בתשתיות הן הפיזיות והן בתשתית כח האדם המוקצות למערכת האישפוזית וכתוצאה מכך יכולת הטיפול הולכת ונשחקת. המצב בחלק מהמחלקותקטסטרופאלי, החולים אינם מסוגלים לקבל טיפול מיטבי בתנאים הנוכחיים ויש לפעול במהירות על מנת לשפר את המצב הקיים. צריך להוסיף תקנים במחלקות הרלוונטיות הנמצאות בשגרה מעל 100% תפוסה.וכן ללא מענה מספק של צוות רפואי.לכן יש להוסיף עוד אחיות ורופאים לפי הצרכים.

במבט משווה נראה כי בהסדרי העבודה של רופאים בישראל יש שתי בעיות עיקריות: אין הגבלה כוללת של שעות העבודה השבועיות ושל המספר המקסימאלי של שעות עבודה רצופות ובכך רופאים עובדים ימים ארוכים ועושים מספר רב של תורנויות. נוסף על כך, ההסכם אינו קובע זכויות מנוחה. עבודת רופא בבית חולים נחשבת לקשה ומלחיצה הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, והיא כרוכה בשעות עבודה מרובות ורצופות ובשעות שינה מועטות. בשנים האחרונות התפרסמו מקרים על הקשר שבין שעות עבודה מרובות וחוסר שינה לבין טעויות רפואיות, טעויות בשיקול דעת, והפרעות בריכוז.

http://www.nfc.co.il/Thumbs/200/XX-862453639507294.jpg

חייבים להדגיש המפגש עם הרופא עלול להותיר את החולה נבוך מול הטיפול הצפוי!!! לכן החוק מחייב לגלות לחולה את כל האמת על מצבו הרפואי, החוק אוסר להסתיר ממנו את האמת, או לשקר לו ממש. קיימת חובה מוסרית עקרונית להיות דובר אמת.

זכות הבחירה החופשית, עקרון חופשת הפרט וחובת הכיבוד ההדדי של כל אדם כוללת את זכותו הבסיסית של החולה לדעת מה יש לו.

זכות האוטונומיה של החולה לקבלת החלטות טיפוליות נזקקת לאמירת האמת, כדי שיוכל החולה לבסס את החלטותיו על נתונים נכונים. וכל זאת על מנת לבסס את האימון של החולה במערכת הרפואית, שכן אם יחשוד החולה שמרמים אותו יאבד את אמונו בצוות המטפל. טיפולים שונים דורשים שיתוף פעולה של החולה, ואי-ידיעת האמת מורידה במידה משמעותית את הצלחת הטיפולים; רמת התקשורת בין החולה והרופא תגדל ותשתפר כשיימנע הצורך בפיתולים בסבך השקרים והסתרת האמת מצד הרופא, וכן מאפשרת גילוי האמת פתיחות-יתר מצד החולה, ושיחות גלויות וישירות עם הצוות הרפואי המקלות על המצב הנפשי; פחד הנובע מאי-ידיעה לפעמים גרוע מהאמת עצמה, ומצבי ספק מקשים באופן פסיכולוגי יותר מאשר ודאות והכרת הנתונים.

ההסבר אותו נותן הרופא צריך לכלול, בין השאר את האבחנה- מצבו הרפואי של המטופל הכולל: תיאור התהליך, המטרה, התועלת הצפויה והסיכויים של הטיפול המוצע. הסיכונים הכרוכים בטיפול המוצע, לרבות תופעות לוואי, כאב ואי נוחות. סיכויים וסיכונים של טיפולים רפואיים חלופיים או של העדר טיפול רפואי. עובדת היות הטיפול בעל אופי חדשני, כמו כן על הרופא המטפל למסור לחולה את המידע הרפואי בשלב מוקדם ביותר, ובאופן שיאפשר למטופל מידה מרבית של הבנת המידע לשם קבלת החלטה בדרך של בחירה מרצון.למרבה הצער עדין יש אנשים במערכת השוללים את הגישה הזאת , ואינם מוסרים את מלוא המידע לחולה. כמו כן החוק קובע במפורשות: כי מטופל זכאי למידע בדבר זהותו ותפקידו של כל אדם שמטפל בו. החוק מבסס את זכותנו לקבל טיפול רפואי נאות ללא אפליה, הן מבחינת הרמה המקצועית והאיכות הרפואית והן מבחינת יחסי אנוש. המטפל והמוסד הרפואי צריכים לסייע למטופל בכל הדרוש למימוש זכות זו.

התופעה הכי חמורה היא: סולידאריות בין רופאים בעקבות רשלנות רפואית,רופאים חוששים לדבר למרות חומרת המצב,במיוחד לאחר כשל רפואי שקיבל המטופל.ותופעה נוספת כשמדובר בקבלת שוחד רפואי כהתנייה לביצוע ניתוח- הרופא המטפל דורש כסף במזומן במישרין לידיו.למרות האיסור המפורש של בית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה לא מונע מרופאים בכירים שתעקוף את האיסור -ל ידי התניית ניתוח בתשלום. במקרים אלה נקבע שהתניית ניתוח בתשלום תרומה בבית חולים ציבורי היא בגדר עבירה פלילית של שוחד.ולמרות זאת אנו מתבשרים שהתופעה קיימת ביתר שאת. תופעת השוחד במערכת הרפואית, היא אחת התופעות הדוחות בחברה הישראלית, חמור שבעתיים משוחד מבכל מערכת- ציבורית אחרת, לכן הוא הגורם להחלפת השיקול המקצועי בשיקולים של תאוות בצע גרידא.

כאשר אנו דנים בנושא שר"פ אסור לנו להתנתק מהשאלה האם השירות הניתן היום השירות "הלא פרטי" הוא ברמה סבירה והוגנת? המצב העכשווי שהקהל הרחב אינו זוכה לשירות סביר ותופעה זו איננה מתקבל על הדעת, חייבת להיות שותפות גורל במידה כזו או אחרת.
על מערכת הבריאות חלה חובה לתת שרות סביר ושווה לכל נפש, אזרחי ישראל זכאים ליהנות מהמדע המתקדם שישראל מובילה בו. ורק לאחר מכן תבוא המדינה ותיצור גם שירות מפנק ע"י מתן אישור לפעולתם של בתי חולים פרטיים. ניתוק השכבות המבוססות בחברה ע"י יצירת מנגנונים פרטיים ברפואה יוצרת לניכור.וכן יצירת בועה כלוב של זהב לבעלי ההון ובכך הם שומרים לעצמם מהשתתפות במצוקות אלו. תופעה זו מובילה לפילוג ולניתוץ השאריות של מה שנשאר מהחברה הישראלית.

יש להמשיך לעשות מהלכים של רפורמות והתייעלות במערכת, כדי שיהיו כלים נוספים ובזאת לאפשר את השירות הזה לכלל אזרחי המדינה.

לאור מספר העובדות וכל האמור לעיל נכון והוגן לבקר תופעות אלה. על מערכת הרפואית לעשות בדק בית יסודי. דברים אלו יש לבחון בכובד ראש, יש דברים נוספים שצריך לעשות כדי לטפל באלימות, בית המשפט יכריע לאור העובדות והראיות שיעמידו לפניו.

יום רביעי, 4 ביוני 2008

צעד קדימה


שף על- Executive של מסעדת: The Tides

כיום שכולם יודעים שהוא משמש כיועץ קולינארי- וכפרויקטור ראשי בכל הקשור למטבח-Innovation במסעדת- L'Arnbourg החליט לעשות עוד צעד קדימה.עם חזרתו מהקונגרס בפאפלונה שבספרד,לקח תחת חסותו את מסעדת –The Tides ליד אמסטרדם- Overveen ומשמש "כשף על- Executive Chef של המסעדה.

מסעדת The Tides

סבוב וירטואלי של המסעדה

הפרויקט הנוסף לא קל במיוחד, המקצוע בודאי לא קל בפני עצמו, אז על אחת כמה לכל אלו שלא מצליחים עליהם להבין על מה מדובר.כיום עליו לתחזק אותם כראוי, להיות אחראי לכל הקשור למטבח ומשאבי הניהול. אנשים רוצים להיות מעורבים במשהו חשוב והוא דוגמה לכך.


לאור אי הסדרים שמצא לא צריך "להמציא את הגלגל מחדש" אזכיר שלושה פרויקטים כאלה: " הם הפיכת חצר" אחרי שלימד את שיטת העבודה שלו במקום, בכדי ליצור סדר חדש ולומר את האמירה האחרונה.

בסיטואציה הנוכחית כאשר נוכח שמרבית צוות המטבח מתקשה לתפקד תחת לחץ- ובמיוחד השף שלפניו, דאג להחליפו וכן עוד כמה מן הטבחים. ובתוך זמן קצר לכל הדעות הוא הצליח לתקן את מרבית השגיאות והגדיר אחריות. זה שיפר את ההרגשה במקום, "עם האוכל בא התיאבון ". הציב סטנדרטים חדשים באורח משמעותי לטיב האוכל, והוא ממשיך לעשות את זה. כיום אתה יכול להיות בטוח שאתה אוכל משהו שהוא טוב בשבילך. המהלך שיפר את תדמית הבריאות של המקום כמצופה.


המקום משמש בסיס למרכז בריאות וספורט הכולל ספא מכון יעד חן משמש כמרכז הדרכה למטפלים ומעניק שירותי ייעוץ והדרכה, למדיטציה, עבודה אנרגטית, התחברות ולטיפולים הוליסטיים,גן אירועים מרכזי, ומרכז קונגרסים לקהילת העסקים. מרכז טיפולים ונופש בריא. אוכל טעים ובריא ומוצרים שונים חלל לסדנאות, הרצאות ואירועים.

הוא עדין לא מרגיש שהוא בפסגה, אלא רק בתחילת הדרך .כבר בתחילת הדרך ידע מה הוא רוצה. ראה לנגד עיניו איך תיראה המסעדה ולפי איזה מודל עסקי הוא יעבוד. כאשר החליט על הכיוון הנוכחי של ניהול מסעדה נוספת עם אפשרויות התאמה לטעם האישי של כל לקוח ללכת עם זה עד הסוף. הליווי הכלכלי החל בהכנת תכנית עסקית ,ורכישת ציוד מיוחד שנדרש.מיום הראשון הוא מלווה את הקמת העסק באופן צמוד לחלוטין בכל הקשור למטבח, וכלה בגיבוש רעיונות שיווקיים וקביעת המסגרות התקציביות לפעולות פרסום וקידום בעזרת הבעלים של המקום. ברור לו כי בקרוב תתרחש פריצת דרך שיווקית שתאפשר למקום/ מסעדה להגיע להיקפי מכירות שלא העזו לחלום עליהם בעבר. היום הוא מבין למה מתכוון כשהוא קובע כי "השמים אינם הגבול".

הניסיון העשיר, המתודיקה, הפשטות והנינוחות בעשייה שלב אחר שלב, בצד מאמץ ובאופן מדעי ומדויק כל כך מאפשרת להפנים את העשייה באופן אינטואיטיבי, בקלות וביעילות וחשוב יותר להתמיד בה לאורך זמן וכדרך חיים. סוד ההצלחה האמיתי טמון בחובו את הפוטנציאל להגיע לגדולות לכן הוא בלתי מוגבל.


תחושות מתחלפות עם חשיבה חיובית, הכל חולף עד המחשבה הבאה כל יום טמון בחובו הפתעות. במידה ומערכת הביקורת מופעלת כהלכה, סביר להניח, כי כשל לא יתרחש .

מבלי להצטנע נטלתי על עצמי להיות לפה" זאת מתוך סיפוק וגאוות אמת ובכך להאיר את האור הייחודי שבו זכה השף מושיק להתברך בו. הוא משקיע את מיטב אוננו, מרצנו, ומחשבתו להבאת המטבח- Innovation לפסגות. זכייתו בטייטל הנשחק "כוכב מישלן בשנת 2005" האירה זוויות של המטבח ההולנדי שפחות מוכרת לנו, ומנגד על נשכח את הגאווה הגדולה והפרובינציאלית, משהו על " הישראלי הראשון שזכה בכוכב מישלן .

לגבי העתיד הוא אופטימי בתחום העמידה באתגר, מה שמשקף ציפיות גבוהות לעתיד. מטבעו של האדם לחשוב איך להגיע למקומות הכי גבוהים, שימת הדגש על הפעולה והמחשת הקונפליקט שיש לאדם עוזרת לו להגיע לידי חקר בעיותיו בעוצמה רבה יותר מאשר דיבור בלבד. יש לזהות את הבעיות ולהגדיר את הנושאים שעל הפרק בלשון שווה לכל נפש. האתגר הגדול- תועלות מול חסרונות. גישות אסטרטגיות חדשות להתמודדות כיצד להגשים את המטרה במקום שבו הקושי הגדול ביותר, שם כנראה נמצאת ההזדמנות הגדולה ביותר. ובכך יגרום את פריצת הדרך.


נקודת האל-חזור היא אותו יעד ביניים שאם יגיע אליו, יש סבירות גבוהה שיצליח להגיע אל המטרה שהציב לעצמו.

כיום אין קיטלוג למסעדת- The|Tides במדריכים המובילים באירופה- " מישלין או גומיו " השאיפה העומדת ביסוד להגשים את המטרה- לפחות לדריסת רגל כאקט ראשוני.הוא מודע לקושי מניסיוני- אך זו לא משימה בלתי אפשרית. שאיפה ליציאה מן הקיים -כבר במהלך החודש שעבר הופקו לקחים ונערכו שינויים להגשמת משימה זו.הוא מאמין שבכך לפחות בכל הנוגע למדריך " גומיו " ישא פרי ובעתיד גם במדריך "מישלין".

יום שלישי, 3 ביוני 2008

בקסמו של המטבח המולקולארי


באחד מגיחותיי לאחר ביקור יוצא דופן, חוויית בלתי נשכחת אצל השף הבאסקי הנודע-מרטין ברסאטגי הגעתי לצפוןמזרח חבל לורן בצרפת, אל מסעדתלה- ארנסבורגL’ Arnsburg כ- 15 ק"מ צפונית מערבית לעיר שטרסבורג, מסעדה/מלון,בעלת היסטוריה ארוכת שנים,דור שלישי שעבר בירושה מאב לבן.כיום מנהל את המסעדה/מלון "השף זאן ג'ורג' קליין בעזרת אשתו קאטלי.Cathy and Jean-Georges Klein בעלת 3 כוכבי מישלן ו- 17/20 גומיו.התפריט מגוון ועשיר, מקוויאר עד כבד אווז, דגים ופירות ים ועוד. זוהי לא פעם הראשונה שאני מבקר במקום,נסעתי מתוך סקרנות: רציתי להתוודע למטבחו של טבח שבאמתחתו שלש כוכבי מישלן.

http://www.hangar-7.com/typo3temp/pics/ae58b13bfd.jpg

הארוחה אצל ברסאטגי היתה תחנה אחת במסע ממושך שתחילתו בהולנד, ומשם לחבל הבסקים ובדרוםמערב צרפת בהמשך לחבל אלזס שבקצה הצפונימזרחי של צרפת. במהלך המסע הזה פקדתי רבות ממסעדות העילית, ומכל חוויותיי הגסטרונומיות, היתה הסעודה אצל Brouwerskolkje המשובחת ביותר. בפגישתנו האחרונה השיח לי, כדרכו, את דאגותיו. בין היתר הוא חש מאושר ומשביעה רצון מהטרנד החדש המתפשט בעולם. הוא, שמטבחו היצירתי היה לקלאסיקה של עידון ופשטות,ואיננו חושש מנהייתם של שפים צעירים רבים יותר ויותר אחר מקסמי אדריה. הוא ציין שאפילו אצל מארק ורה, שף יצירתי משכמו ומעלה שאינו זקוק להשראה מהזולת (ושקיבל באותה שנה ציון חסר תקדים של 20 מתוך 20 במדריך גומיו), משתמשים במזרק כדי להזריק תבלין לתוך מנה שבצלחת, ליד האורח בשולחן, לא במטבח. זה נלקח מהרפזינטציה של השף פראן אדריה, הוסיף בשמחה.

http://www.relaischateaux.com/RelaisChateaux/img/adherent/arnsbourg/arnsbourg-golf-1-gd.jpg

הנה כי כן, אחרי ברסאטגי ויותר מאלף קילומטרים צפוניתמזרחית מבדונוסטיה, שוב מככבת שיטת פראן אדריה: באביזרים, במרקמים, באסתטיקה. לצד מנה מסוימת מונחת טפטפת עם שמן זית שהסועד יכול להוסיף, אם כך יבחר, למנה שלפניו. ניסיתי, ואכן טיפת שמן משנה את הטעם, ובעיקר את המרקם. אצל קליין הפולחן מאד נוקשה יותר מאשר ברסאטגי, המקורב לאדריה, ואשר במסעדתו ההנחיות ניתנות ברצינות תהומית- וכל זאת בזכות השף הצעיר- Moshik Roth.

http://www.dininginfrance.com/images/l'arnsbourg_dining.jpg

אשר לאיכות הארוחה שהוגשה, אין ספק, היא מצוינת. לאחר הארוחה נפגשתי עם קליין וכן עם מושיק בטרקלין ההדור. החלונות הקבועים ברצפה המאפשרים הצצה אל מרתף היינות. ציינתי בפניו את הדמיון המפתיע בין המטבח שלו לזה של - Brouwerskolkje,ותשובתו היתה חיובית. http://www.delanghe-rp.com/images/restauration/arnsbourg_aile_de_raie-bouclee.jpg

בקלחת השיחה ניזכר על שני מפגשים ששינו את חייו ועשו אותו למה שהוא כיום. הראשון היה בשנת 1993, כשעבד לצד אמו באוברז' המשפחתי.

http://farm1.static.flickr.com/34/72864989_e748fbbbd7.jpg?v=0

באחד ההזדמנויות קפץ לאכול אצל השף פייר גאנייר בסן אטיין, מיד אחרי שפייר שקיבל את הכוכב השלישי. לאכול אצל גאנייר שינה לגמרי לקליין את המושגים הוא לא הבין מה קורה בצלחת. ואמר לעצמו שאין צורך לפעול לפי דברים מוכתבים מראש, התובנה הזאת שחררה אותו מהכבלים המסורתיים ועלה אותו על דרך חדשה.


http://farm1.static.flickr.com/34/72862743_1e54a289d3.jpg?v=0


בשנת 1998קיבלתי כוכב שני.קסמו של המטבח המולקולארי דרבן אותו להסיג את ספרו של פראן אדריה מתורגם לאנגלית. מעיון מעמיק החליט לנסוע לאכול במסעדתו בספרד,שהייתו במחיצת השף אדריה הגיע למסקנה שעוד ארוכה הדרך. http://www.restoclub.fr/imgrc/blog/escales07/jean-georges-klein-2.jpg


בהזדמנות זו ביקש להישאר באל בולי להשתלמות של כמה ימים ובקשתו נענתה בחיוב, למד טכניקה אחת או שתיים. כשחזר, התחיל ליישם את מה שלמד, עם הניגודים המשונים המון ניסויים כולל מרקמים. ההתפתחות הכפולה הביאה אותו לתבונה בקסמיו של המטבח החדש כפי שתינוק שנשבה בצעצוע חדש. תחילה ביצרתיו חסרת הגבולות של גאנייר ואחר כך, וביתר שאת בעולמו הנפלאה של השף פראן אדריה –ובזכות המהפך זכה לקבל הכוכב השלישי.

http://blog.tapuz.co.il/menukaart06/images/836952_102.jpg

כעת הייתי סקרן לדעת את משנתו של השף-Roth Moshik כאשר אנו דנים בתחום הקולינאריה, הוא אינו שונה במהותו משאר התחומים שאנו מכירים. כמו בכל תחום בחיים שעוסק בחידושים וביצירותיו, ושבלעדיהם אין זכות קיום. קיים יתרון בולט לאלה מאיתנו אשר מחליטים לעסוק במקצוע הקולינאריה שעבורם משאת נפש ויעוד מקצועי, ובאמתחתם ידע שרכשו בזכות לימודיהם בבתי ספר לטבחות בארץ או בחו"ל. היתרון הבולט הוא בכך המאפשר להיכנס לתחום זה כשהם מצוידים בידע ויכולת להיות בעתיד שף וכמנהל.
היום מקובל לחשוב שאנו מנצלים רק חלק קטן מהפוטנציאל שלנו, ההישרדות טמון בהתייעלות. הפסגה מצביעה על המאורעות שעברנו או שנעבור ולכן יהיה חבל אם נתעלם ממה שקורה לנו, אך בידנו האפשרות לתכנן את חיינו ולהתכונן לקראתם. עלינו ללמוד מהניסיון שנרכוש האתגרים הם הגורם להתלבטויות ולחולשות שלנו, והם אלו המצביעים על מכשולים שעלינו לעבור ודרכם ללמוד ולהתפתח. לכן להיענות לאתגר שבפנינו ביעילות ולהפכם לניצחונות.

http://a7.vox.com/6a00d41432a0696a4700f48cea07270002-500pi

זה מדהים לראות שף צעיר ושאפתני שמקבל הזדמנות ומנצל את הכישרון שלו עד הסוף. השף מושיק נחשב לשף מובהק, כזה שממציא מתכונים למטבח המולקולארי מדי כל שלשה חודשים, ובעיקר מספק את הקלישאה: מאיים מבחוץ, אבל נוח למדי מבפנים בירור קצר מראה שמדובר באדם ובאיש מקצוע עטור תהילה, השף מושיק ידוע כלהטוטן במטבח שקצר שבחים רבים בזמן כה מועט. השף מושיק אינו טבח השפוף מעל סירים מהבילים,אך מנגד הוא עושה כבשלו בתוך בליל של ריחות, צבעים, וטעמים, ומגיש מנה מנצחת לאורחיו שכולה שכרון חושים.

http://food.elitistreview.com/content/binary/WindowsLiveWriter/AtraditionalAlsaceeatinghouse_FD79/coqauriesling_1.jpg

מהו הפרויקט החשוב עבורך כיום מלבד לנהל את המסעדה שברשותך- תשובתו היתה: אני מבקש לתת לחברי הטוב-Jean Georges Klein ממסעדת- L' Arnsbourg בחבל אלזס שבצרפת את הניסיון שיש לי בתחום המטבח- Innovation בהדרכה ובהפעלה מאחר שהזמן קצר והמלאכה מרובה.זוהי נקודת ההשקפה והערכים החשובים ביותר עבורי.כיום זה כבר לא סוד השף מושיק משמש כשף יועץ, וכפרויקטור ראשי לתאגיד(מסעדה מלון) זה למעלה משנה. הדעת אומרת ויתקנו אותי פה אנשים אם אני טועה שהנושא אינו מקובל בדרך כלל- שף צעיר ללא השכלה קולינארית בסיסית, זמן קצר במקצוע- נותן יועץ קולינארי למסעדה צרפתית ידועה ברבים בעלת 3 כוכבי מישלן ובנוסף משמש פרויקטור ראשי בכל הקשור למטבח- Innovation..

http://a6.vox.com/6a00d41432a0696a4700f48ce9b3fe0002-500pi

לשאלה הפיננסית השיב: איך לדעת מבעוד מועד האם הכיוון העסקי שאני הולך אליו עשוי לייצר עבורי רווחים!!!

http://assets.madame.lefigaro.fr/images/photo_set_item/picture/000/053/482/zj1h2/D9-K-02.jpg

המסעדה שברשותו- T' Brouwerskolkje ליד אמסטרדאם הולנד המטבח מתאפיין בטמפרמנט של מסעדות "מישלן" לכל דבר. עם התפתחות מדעי הקולינאריה והמזון בעולם, מושקעים משאבים ניכרים בפיתוח כלים מבחינה טכנולוגית במטבח המולקולארי. ההתפתחויות בתחום הקולינארי הן דינאמיות. "טרנדים" עולים על שולחננו מדי פעם. חלקם ילוו אותנו שנים רבות ויהפכו לאבני דרך בקולינאריה העולמית אחת מהם היא הגסטרונומיה המולקולארית. במקביל גברה ההכרה שהלימודים בתחומים אלו חייבים להקיף מספר הולך וגדל של נושאי ידע משלימים שחשיבותם רבה כגון: כימיה ופיזיקה. וכן את הרכבם התזונתי והבריאותי, את האופן שבו ניתן לשמור ולאחסן את המזון, את התהליכים הבקטריולוגיים במזון וכדומה מהשף נדרשת כיום יכולת גבוהה לתקשר עם סוגים שונים ומגוונים של קהלים,כגון: סועדים, ספקים, עיתונאים המסקרים את התחום ומול אנשי עסקים. ייצרתיו של השף היא שיח בלתי פוסק עם הקהל וחוויה תקשורתית העומדת בפני עצמה.

יום שני, 2 ביוני 2008

אפיזודה חולפת


קדימה נוסדה מידה רבה כמפלגה של איש אחד. אלמלא שרון הקים אותה, היא לא היתה קמה.
שרון ניהל אותה ביד רמה. הוא היה מקור הסמכות שלה. הקמפיין שלה התבסס כולו עליו. הוא
המוסד העליון של המפלגה, הבוחר לבדו את הרכב הרשימה לכנסת. הוא מגלם את דרכה המדינית. שרון לא הציג דרך מדינית, אלא הסתפק באמירות כלליות ומעורפלות. המסר של מפלגתו היה שיש
לסמוך על שרון. התמיכה הגדולה בקדימה התבססה, במידה רבה, על אמון זה.



מפלגת קדימה של היום היא אופורטוניסטים של שחיתות ומשחקי כבוד, אין לה שום כריזמה או איזה אינטילנציה יתירה. איננה מבטאת הלך רוח אוטנטי בקרב חלק ניכר מהציבור.

http://www.siz.co.il/up/0myzm2q5qn4z.jpg

"קדימה" עשויה להיות אפיזודה חולפת. אין טעם להתעלם מהצלחתו המדהימה של אריאל שרון להפיץ את מרכולתו הקלוקלת לציבור הבורגני. סיעת קדימה איננו מבטיח במיוחד וכבר ראינו סיעות כאלה נוסקות ואחר-כך מתרסקות. נכון שקיימת אסכולה כזאת בציבור שעברו הסבה לעידן הטכנולוגי ודורשים בגלוי לקיים את זכויות היתר שלהם. אבל כוחה של "קדימה "הוא מנופח מאוד על רקע הבסיס החברתי שלה, ויש להניח שהסיעה תתכווץ באורח משמעותי בכנסת הבאה. בעיקר בגלל השחיתות שדבקה בה ומנהיגותו המפוקפקת של העומד בראשה . http://www.knesset.gov.il/mk/images/members/olmert_ehud.jpg

מנגנוני ההשמדה העצמית "בקדימה", ופרשיות השחיתות תוביל בסופו של יום לאיבודן. חרף הדעות הקדמות – יש לקבל את התוויות שקדימה היתה מפלגה זמנית לצורכי בחירות בקדנציה שחולפת.

http://img474.imageshack.us/img474/515/tzipilivni5b145dps8.jpg

אין למפלגת קדימה מכנה משותף ברור,ובודאי אין לה בסיס חברתי מוצק ואוריינטציה פוליטית שמקובלת על המעמד הבינוני הישראלי. כמו נצי העבודה ומתוני הליכוד בעבר, קדימה מבקשת לנכס לעצמה שטחים כבושים רבים אבל לשלם עבורם מחיר מינימאלי בדם ובתמיכה בינלאומית.http://art.birthdays.co.il/wp-content/images/eo.jpg

היא איננה משרתת את רוב בוחריה במדיניות הכלכלית/ חברתית, למרות שיעדיה הם לייצוב המשק ולמניעת אינפלציה במחיר חברתי נסבל מבחינתה,אך מנגד תוך התעלמות מהשכבות החלשות ובידודן הפוליטי תרבותי גם יחד.

http://www.greenpeace.org/raw/image_thumb/israel/photosvideos/photos/367911.gif

קדימה משלמת מס שפתיים לאזרחים הערבים אבל איננה חותרת לשוויון, היא מנסה לרסן את גילויי ההתנגדות הפלסטינית לא בהצלחה גדולה בלשון המאטה,לכן התפוררותה כורח היסטורי.

התנהלותה של "קדימה" רחוקה מלהיות מופת לדמוקרטיה. היעדר תכנית מדינית והסתפקות ב"סמוך" היא תופעה תרבותית שלילית. http://www.debka.co.il/photos/2374.jpg

האידיאולוגיה של "שטחים תמורת שלום" קרסה לחלוטין, לאחר שנוסתה והתברר שאף היא חלום באספמיה. במיוחד לאחר ההינתקות מחבל עזה, הסכם אוסלו קרס, כיוון שהפלשתינאים לא התכוונו לקיימו ולא קיימו אותו אפילו יום אחד. בסיס ההסכם היה התחייבות לשים קץ למאבק המזוין, ופתרון הסכסוך בדרכי שלום. מאז הסכם אוסלו, לא זו בלבד שהטרור לא פסק אפילו ליום אחד, אלא שהוא הגיע למימדים שלא היו כמותם מאז ראשית המפעל הציוני והסכסוך הישראלי ערבי התעצם ביתר שאת.

אך מנגד יש לומר בגלוי- שגם האידיאולוגיה של א"י השלמה כצו אופרטיבי למימוש, כמעט ואינה קיימת עוד, למעט בקרב מי שדוגל בה מתוך אמונה דתית. כל התקוות אודות גיבושו של רוב יהודי מאסיבי שיאפשר קיומה של מדינה יהודית תוך מתן זכויות אזרח לפלשתינאים, או אודות פשרה פונקציונאלית, אוטונומיה וכן הלאה, התבררו כחלומות באספמיה.עקירת גוש קטיף ויישובי צפון השומרון הוא ביטוי אוטנטי להלך רוח של חלק גדול מהציבור הישראלי. לכן כולם מבינים היום שאין אפשרות לקיים מדינה יהודית, ציונית ודמוקרטית בלי לחלק את הארץ ולוותר על חלקי א"י המאוכלסים בצפיפות בפלשתינאים.

http://ometz.israel.googlepages.com/Ometz-logo.gif

המסקנה המתבקשת שהצד השני לא מבין שאנחנו כאן בשביל להישאר, לא ייתכן שנאמין לצד הערבי מבלי שנבחן באופן מהותי לאיזה כיוון הם הולכים. גם באגף הימני של המפה הפוליטית הייתה התפכחות, ארץ ישראל השלמה הפכה לאידיאל שלא ניתן להשגה אלא במחיר שלא ניתן לשלם אותו מבלי להפוך למדינת "אפרטהייד".. המנהיגים כיום הם פרגמאטיים ולא רק אידיאולוגיים. מנהיג צריך לסמן ולהתוות את הדרך,שהיא דרך עקרונית וערכית.

http://www.cusbara.com/cusbara_025/Image/tozeret_btn.jpg

המאבקים בצמרת מפלגה צצים מעל השטח, הם נתפסים כאיום על יציבותה, אבל מסתבר שב"קדימה" יש דווקא כאלו שמרוצים מהמתחים הפנימיים שמתחילים לבצבץ ,לאחר תרדמת ארוכה ההתמודדות מביאה להתעוררות-בשטח כבר אפשר לראות את ההשלכות.

בין הטוענים לכתר מתחילות ההשמצות ההדדיות לצוץ. כמו שר הפנים וכן שר לביטחון פנים, גם שני המתמודדים הפוטנציאליים האחרים על ראשות קדימהשרת החוץ ושר התחבורהמבינים כי כדי לנצח, עליהם לעמוד במשימה אחת: חיזוק כוחם בקרב חברי קדימה. אפילו שרת החוץ לבני התנערה משנת החורף שאליה שקעה, והשמיעה את דבריה בהקשר לפרשיות השחיתות.
הניגוד בין הבועה ששמה קדימה ובין יחסו של כלל הציבור הישראלי זועק לשמיים. בעוד במגרש המשחקים של המפלגת רוחש וגועש בימים האחרונים, המערכת הפוליטית כולה מגלה אדישות כלפי ההתרחשויות הפנימיות במפלגת השלטון. מלבד העיסוק הבלתי נמנע במלחמות הצמרת בקדימה, אף אחד בציבור הרחב או בתקשורת לא באמת מתעניין ולא שואל מה קורה במעמקי האדמה של המפלגה.
התהייה מתעצמת כאשר נזכרים כי רק לפני קצת יותר משנתיים זכתה קדימה לחיבוק חם ואוהד של התקשורת וחלקים גדולים בציבוריות הישראלית. את השלטון היא קיבלה בבחירות 2006 על מגש של כסף, ללא מאמץ ניכר מצד אנשיה או המנגנונים שלה. היום כך נדמה, היא זוכה בעיקר לבעיטות וסטירות. די להתבונן בסקרים המתפרסמים מעת לעת כדי להבין כי הציבור הישראלי מאס בקדימה ובמה שהיא מייצגת. בשבוע האחרון עלתה התזזיתיות המפלגתית מדרגה נוספת, מדובר בקדימון ליום הדין, ההתארגנויות הדילים והקומבינות.

עדין לא נאמרה המילה האחרונה


זו לא פעם הראשונה בתולדות המדינה, שעולות חשדות ע"י הפרקליטות נגד רה"מ – אך במקרה שלפנינו יש כאן עדות נוקבת של הסכנה בחיבור ההון לפוליטיקה, חיבור שאין כמותו להשחית את המידות ולסכן את קיומה של החברה הישראלית כחברה בת תרבות.

אנשי הון תמיד ביקשו את חברתם של פוליטיקאים - אך גם ההיפך הוא נכון. כסף ועוצמה מחפשים חסות. הסכנה מחיבור זה היא ברורה: הוא מסיט אנשי שלטון מדרך הישר, משחית את המידות והופך הפוליטיקאים לשבויים בידי אנשי ההון. כך נוצרת הסטייה מדרך הישר, "טובת תמורת טובה", או בלשון החוק - "שוחד". מדובר בפרשה חמורה, אולי מן החמורות שידעה המדינה,צריך להמתין ולראות האם תצליח הפרקליטות להוכיח אישומים חמורים אלו בבית המשפט.

כשאין בושההאמת מקרטע השקר אינו מחזיק יותר מים, אחריות הופכת להיות מושג סרק, השחיתות משגשגת, , המוסר החברתי ירד לשפל המדרגה ולכן הוא לא מנינו. אלא הם חלק מהרעות של חברה - אין יותר בושה במקומותינו; מי ייתן שהבושה תחזור לשהות במחיצתנו, למען כולנו ולמענה החברה בישראל.

השחיתות בישראל הפכה מזמן למכת מדינה. הרבה יותר ממה שאפשר לתאר. מעורבים בה לא רק בכירים בממשל, בקהיליית העסקים ובתקשורת, אלא אפילו במערכת המשפטית. גורמי אכיפת החוק, שתפקידם לחקור ולהעמיד לדין את מי שסרח, לוקים בעצמם בסממנים של שחיתות. ושחיתות, יש לומר, אינה רק כאשר פקיד בכיר בשירות הציבורי מקבל שוחד לכיסו. שחיתות היא גם כאשר פקיד בכיר או נבחר ציבור עוצם עין - אם מחשש שייפגע קידומו, ואם מחשש שיתנכלו לו.

ממשלת ישראל מקדש אג'נדה אחת ויחידה "שרידות" בכל מחיר- במחיר של מכירת נכסי האומה האסטרטגיים במכירות חיסול ביזאריות בבזאר המזרח תיכוני. והכל בשם השרידות העכשווית הקדושה

מחויבותה היחידה היא נהנתנות ומנעמי השלטון של חבריה. והציבור? לעזאזל הציבור, מי סופר אותו בכלל. אם השרידות הינה הערך העליון, כמובן יחד עם מנעמי השלטון הנלווים עמם ללא הגבלה בהם רק השמים הם הגבול, באין מכהה ומוכיח ולא ערכים ואידיאולוגיה אשר אמורים אך אינם מכתיבים את הסדר הלאומי ציבורי הרי צודקים האזרחים החשים בוז עמוק למנהיגיהם. אידיאולוגיה וערכים הינם אך מילה גסה בשיח הציבורי. יוצא מכך כי אין רע בשיח אודות מדינה דו-לאומית בין הנהר לים. יוצא מכך כי אין רע בהחזרת שטחים ללא חשבון וצורך אסטרטגי משום שאיבדנו את הסבלנות.

בכירי קדימה, החלו במלחמות הפריימריז על מקומו של יו"ר המפלגה- ורשות הממשלה, הם נהנים לראות את ראש הממשלה במצבו העגום בו הוא שרוי. זו לא רק הירושה שנראית בהישג יד. זה גם משום שטוב להם לראות את האיש שהכה בהם לאורך הקדנציה מטלטל את עצמו בין חקירות משטרה, נאבק בבתי המשפט ונתון לחסדיהם של עדי מפתח. זה הזמן לחיסול חשבונות.

ההתרוצצות במפלגה גובלת בפאניקה. האפשרות שראש הממשלה יתפטר ושהנשיא יטיל את הרכבת הממשלה על חבר הכנסת בעל הסיכוי הגבוה ביותר להקים ממשלה מציתה את הדמיון. השרים הבכירים בקדימה מסתערים על השלל שעומד בפתח.

שרת החוץ גונבת לכולם את ההצגה. היא מסרבת בתוקף להעניק לרה"מ את חזקת החפות שמגיעה לו לפני שהורשע. בשיחות לא למצלמה היא אומרת שהפעילות שלרה"מ, כפי שהיא שנשיפה לציבור הרחב- לא תקינה ולא נורמטיבית. ומנגד מקורביו של רה"מ מכנים אותה "הסכינאית".

בעזרת יועציו מדגיש ראש הממשלה שלא שכח כאשר תבעה ממנו להתפטר במאי 2007, כשפורסם דוח וינוגרד הראשון- ולמרות זאת השאיר אותה בתפקידה. בדיעבד הדוח וינוגרד הראשון טמן את הזרעים לפיצוץ הגדול של היום. היחסים הקרירים עם רה"מ הם ברגע זה נכס ציבורי של שרת החוץ המרבה להשתמש בו. היא מזנקת בסקרים לשיאים שגורמים לרבים לקנא בה. למרות שכולנו יודעים מניסיון העבר שהסקרים משקפים מצב רוח זמני. שהציבור מחפש את האנטיתזה לחקירות רה"מ ומוצא את שרת החוץ כישרת הדרך.

כך או כך, הסקרים הללו מקרינים בעוצמה על הפעילים בשטח. ברגע זה שרת החוץ פייבוריטית ונראית בטוחה בעצמה. אבל לא כולם משלימים עם מצב העליונות הזה. הקרב האמיתי עדין לא החל, גם אם הוא נראה בשיאו. שר התחבורה לא מוכן לוותר גם עם היצרים עובדים, ועדין לא נאמרה המילה האחרונה של רה"מ. ראש הממשלה הצליח בזמן הקצר שחלף לשכנע את מקורביו שאין כל ממש בתיק, הוא מקפיד ומדגיש בעזרת פרקליטיו שמדובר בכלל בתרומות מהסוג שכל שר גייס לעצמו. העוזרים מאמינים וחושבים שהוא ייצא בשלום. לגבי התארגנות שרים בקדימה רה"מ לא מתרגש. גם לפני פרסום דוח וינוגרד הם ביקשו להדיח אותו, וכולם יודעים איך זה יסתיים. שם המשחק הוא "זמן" אין מה למהר!!! תכננו את הפריימריז הבאים, ותראו מה יצא? אל לנו לשכוח שראש הממשלה מתנהל כמו עורך-דין ממולח ולא כמדינאי. ראש הממשלה "חושב", "מתייעץ" ובעיקר מושך זמן. או שהפריץ ימות או שהכלב ימות. בינתיים הוא ואנשיו מפמפמים ספיינים לתקשורת.

בהכללה ניתן לומר לגבי התקשורת: כי אינה ממלאת את תפקידה. אחדים מתוכה, ומדובר בבכירים ביותר, משרתים ככתבי-החצר של ראשי הממשל, ובמיוחד של המושחתים שבהם, במקום שישמשו כלבי שמירה לטובת האינטרסים של הציבור והמדינה.נהגו בכפפות משי בעבר ועקב זאת זכה ראש הממשלה לחיפוי ולכיסוי, התגייסו לא רק לחפות עליו, אלא גם לפגוע במי שהעז לחשוף את מעלליו והעבירות שביצע.

יום ראשון, 1 ביוני 2008

New Chef


Moshik Roth - new Executive Chef of Restaurant "The Tides" in Overveen Nederland.

Moshik ate The Tides - cuisine l' emotional We invite you from as from 26 May knowledge to come make with the wondrous world of our new chef Moshik Roth for an inspiring culinary perception. Moshik seduce the senses in a subtle manner by working magic with the 5 tastes - acid, salty, in a sweet manner, bitter and spicy - because in the culinary draft form of the Patron taste with a capital letter is written. The most beautiful old-fashioned products in combination with unique cook technique reach expression in an explosion of taste, fragrance and colour. To taste has been experienced. Is try never more forget? Spoil yourself, your matter relations, your colleges's, your family and friends with a terrible lunch or diner. YOU can reserve by e-mail to info@thetides.nl Moshik are also owner and chef the cuisine of restaurant the Brouwerskolkje (www.brouwerskolkje.nl) where he cooks ASTRE under 1 Michelin and cooperates with Patron Jean George small of the French top restaurant L' Amsbourg in the Elzas that less than 3 Michelin cooks ASTRE. Moshik Roth (36) bears arts with Courts. With its unprecedented innovative cook technique he belongs to the absolute world top.

Map


New Chef


In our restaurant we combine the traditional and contemporary cooking is from East and West. For sexy cocktail parties, appetizers & finger food are you welcome in club like. At nicely it, in a unique foyer environment, deliciously relaxes, bubbles and food on our terrace is. , The sloping lawns and the superb old trees to dream view on a novice dune landscape guarantee ultimate enjoy. The kitchen of The Tides use as much as possible diverse and biological products in the recent development of ' slow food' and ' hop & healthy'. The Tides have established on the splendid domain dune desire in the Overveen dunes. A modern, cosmopolitan oasis on a stone litter distance of the Bloemendaal range, hate Haarlem, not far from Amsterdam and the airport ship schiphol. The Tides are a perfect location for meetings, brainstormsessies, product presentations, workshops, seminars or business lunches and diners. Our bldg. and the domain lend themselves for hipper parties also sticking out, receptions, marriages, vogue shows, film & photograph shoots.



Virtual tour of the Restaurant

The Tides offer a unique concept on an already just as unique location you. In a landscape where the bunches and the dune landscape proceed fluently in each other and silence dominate, our Vitality Resort stand. The Tides have brought together all ingredients to bring you mentally and physical in assessment and load, so that you can vitality live full and work. Health club ours physical training programs's multi-purpose and you offer a tailored made combination of effort and entertainment, have been aimed at strength, agility, endurance and mental resistance. Our physiotherapists and sport instructors look at to your personal needs and you continuously will support and personally attention to give. Bowl after workout deliciously to entertainment in and spoils the sauna or ham mom yourself from time to time with unique massage, faces or body treatment in the shovel. Shovel Nourishing, skilful hands lead you in a world of complete entertainment. Here you find literally and figuratively the rest on breathe to come. You deliver to silence; let you spoil with revitalize earned massages, faces and body treatment. Experience the joy of the time take, to feed and spoil your body, your soul and your spirit. Medical Center several (paratrooper) Medici are ready for you to screen and optimize your health and vitality. In relates, not-clinical surroundings we combine the pleasant and personal treatment of holistic gene shuddering we see from the east and the modern technique and scientific insights from the west. Wining & dining in our restaurant we combine the traditional and. On the menu you find Courts in ' spirit' of oriental 5-elementen philosophy. For relaxed & bubble; tasty appetizers are you welcome in club like. At nicely it deliciously relaxes, bubbles and food on our terrace is. Business we offer you an inspiring setting and a vast service even if particular and vitaliserende plus your meetings business to give. The perfect location for meetings, brainstormsessies, product presentations, workshops, seminars or private lunches and dinners. The splendid bldg. and the domain lend themselves also sticking out for festivals, receptions, vogue shows, film & photograph shoots. Moreover we treatment and packages offer which map the risk on stress, burnout and prosperity sicknesses ' and diminish. Private Events the Tides Duelist are not only a wanted location for meetings business, but also a terrible spot for private festivities. Or you now want keep a stylish reception on the occasion of a jubilee or a banging festival wants give, we it's your spot! Consider that we you can entourage offer beside servile also a terrible catering and service. And then is consider still so much extra, from live music to wellness treatment varying there. Small or large companionship, traditional or hops, we think gladly with you of it of experiencing something particularly!

The| Tides is located at the beautiful country estate Duinlust in the dunes of Overveen. A modern cosmopolitan oasis which is just a stone’s throw from the beach at Bloemendaal and only 20 minutes from Amsterdam and the airport Schiphol. The Tides is a perfect location for meetings, brainstorming sessions, product presentations, workshops, seminars or business lunches and dinners. Our beautiful buildings and the estate are excellently suited for parties, receptions, weddings, fashion shows, film & photo shoots For exquisite lunches and dinners you are very much welcome in our restaurant. For sexy cocktails & appetizers in Club Lust. Our terrace is a beautiful place to unwind, to have drinks, lunches and dinners. The Tides has a unique lifestyle concept with Health Club, Spa and a Medical Centre